Sport

Újra bajnok az Eger

zf-eger (zf-eger)
zf-eger (zf-eger)

A vízilabda ob I döntőjének harmadik mérkőzésén is az Eger nyert, így a hevesiek visszavették tavaly elveszített bajnoki címüket.

Fotó: MTI

A ZF-Eger a fináló első két felovnását behúzta, így a Szolnok az életéért küzdött kedden este, hiszen nem fért már bele még egy vereség: a döntőben három találkozót kell nyerni.

A találkozót egyébként a vendégek kezdték jobban, hiába az Eger hozta el a labdát az első ráúszásnál: Nyéki Balázs kezdte meg a gólgyártást. Szinte azonnal egyenlíteni tudtak a vendéglátók, de Hosnyánszky, Pásztor és Nyéki újabb találatával már 4-1-re is meglépett a Szolnok.

A második negyedben viszont felálltak a hazaiak, és ismét egalizáltak, majd a nagyszünet előtt egy kiállítás után Lőrincz Bálint fordította meg az állást (5-4). 

A harmadik etapban beragadt a Szolnok, és semmi sem jött össze a csapatnak, ellenben az Egernek szinte minden, így zsinórban érkeztek a hazai találatok: Bátori és Gór-Nagy révén már három volt közte (7-4), majd Marnitz csökkentette ezt kettőre. A játékrész végül 9-6-al ért véget, így az utolsó negyedre nagyon össze kellett szednie magát a Szolnoknak.

A záró etapban kissé kiengedtek a hazaiak, de még ez is belefért, hiszen egy perccel a lefújás előtt még 10-8-ra vezettek. A hajrában aztán Kovács Olivér még lőtt egyet, de így is 10-9-re megnyerte a meccset, és egyben a bajnokságot is az Eger.

Eredmény – Vodafone ob I., döntő, 3. mérkőzés

ZF-Eger – Szolnoki Dózsa-Közgép 10-9 (1-3, 4-1, 4-2, 1-3)
góldobók:
Bátori 3, Gór Nagy 2, Salamon 2, Varga Zs. 1, Lőrincz 1, Seman 1, illetve Hosnyánszky 2, Nyéki 2, Gocic 2, Marnitz 1, Pásztor 1, Kovács O. 1
A párharcot az Eger nyerte, 3-0-ra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik