Sport

Újabb magyar kézicsapat vágyik az európai elitbe

Az ÉTV Érd női kézilabdacsapata a honi bajnokság elitjében és a nemzetközi kupaporondon is megszilárdítaná a helyét. Szabó Edináék mindezt saját nevelésű játékosokra építve érnék el.

Fennállása legjobb eredményét érte el az ÉTV Érd együttese, amely ebben az idényben bronzérmes lett a bajnokságban. Szabó Edina együttese a harmadik helyért folytatott harcban 2-1-es összesítéssel bizonyult jobbnak a Vácnál.

“A legfőbb célunk továbbra is az volt, hogy ott maradjunk az elitben, miközben nagyon szerettünk volna érmet szerezni. Magunkkal szemben nagy volt az elvárás és bizonyítani akartuk, hogy tudunk előrébb lépni” – mondta a mögöttünk hagyott szezonról Szabó, aki azt is elmondta, kívülről is a bronzérem volt az elvárás a csapat felé, ez a helyzet pedig sosem könnyű.

Hozzátette, a csapat is ezt a helyezést tűzte ki célul, ám nem volt könnyű dolguk az érdieknek, mivel az alapozás végére derült ki, hogy Tóth Tímea kiválásával egészen más lesz a csapat, mint azt eltervezték.

“A sztárjátékosunk, a csapat vezéregyéniségének kiválásával új helyzetbe kerültünk, ráadásul a balátlövő meghatározó poszt. A társaság erejét mutatja, hogy Tímea szerepét és góljait megosztva, illetve megküzdve érte, de sikerült a játékosainknak pótolni őt. Idén a játékunk és az eredményeink hullámzása döntően ennek, a csapaton belül megváltozott hierarchiának volt betudható, amelyhez kapcsolódott a külföldi játékosaink beépítésének nehézsége. Jól érzékelhető és számunkra is nagyon kimerítő volt, hogy a sikereinkhez önmagunkat is le kellett mindig győzni.”


Fotó: ÉTV Érd

Az Érd 616 dobott góljával a harmadik legeredményesebb csapat volt itthon, az 539 kapott találattal pedig a második volt a rangsorban. Előbbi mutatóban a bajnok Győri Audi ETO és az ezüstérmes Ferencváros, utóbbiban csak a friss BL-győztes előzte meg a Pest megyeieket.

Szabó Edina csapata az EH-fkupában is bemutatkozott, az első kört még sikerrel vette a bajnoki bronzérmes, ám a második fordulóban a Metz idegenben dobott több góllal búcsúztatta az Érdet. Pedig a magyar együttes hat góllal megnyerte az első mérkőzést.

“A Metz, egy tavalyi Bajnokok Ligája résztvevő ellen kiderült, hogy az Érd a játékban nemzetközi szinten is képes megállni a helyét. A nemzetközi mezőnybe való betöréshez azonban szükség van rutinra, amely most nekünk még hiányzott, ezért jövőre hasznunkra válik majd a metzi tapasztalat.”

Szabó azt is elmondta, most lezárult egy hároméves ciklus a csapat életében, ennek célja a megfelelő mag kialakítása volt. A most következő időszakban a honi elitben és a nemzetközi kupaporondon szilárdítaná meg helyét a klub.

“Természetesen ambiciózus, remek új játékosok is érkeznek hozzánk, akikkel elérhetőek a következő három éves időszakra eltervezett célok. Hozzáértő szakemberek dolgoznak az utánpótlásban rengeteg tehetséges fiatallal. Mindig elcsodálkozom és nagyon motivál, amikor látom, hogy milyen sok fantasztikus tehetség játszik a klubban. A magyar lányokban tényleg lehet valami titkos kézilabda gén, amely a legjobbak közé emeli őket” – hangzott a biztató érdi jövőkép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik