Sport

Elvesztette vb-címét a magyar bokszolólány

Szebelédi Renáta, a légsúly 19 éves világelsője vereséget szenvedett első címvédő meccsén.

A Boksz Világtanács övét még tavaly októberben szerezte meg a magyar hölgy nagy bravúrral, így felülhetett a WBC trónjára.

Szebelédi vasárnap délelőtt címvédésre készült Japánban, a kihívó Shindo Go ellen. A 12 győzelemmel és 2 vereséggel álló ellenfél sajnos jobbnak bizonyult a pontozók szerint, akik egyhangúan 100-90-re a japánnak adták a meccsét, így elvette magyar ellenfelétől a vb-címet.

“Sajnos ez nem az én napom volt, nem jöttek ki a kombinációk, és a távolságot is nehezen találtam” – kezdte az értékelést Szebelédi Renáta. „Furcsán érzem magam, de nincs bennem kétségbeesés, vagy túlzott letörtség, pályafutásom során számos címmérkőzést vívtam, s volt, hogy én nyertem, volt, hogy nem. Most így alakult. Szerencsére érzem az emberek szeretetet, ami nagy erőt ad, hogy továbblépjek, a vereség csak egy pillanatnyi állapot volt néhány órával ezelőtt. Most már a következő mérkőzésen jár a fejünk Tibivel (a bokszoló edzője és menedzsere, Feja Tibor – a szerk.).”

“Szerénytelenül, de nem elbizakodva, tudom, hogy a legjobbak köze tartozom, de tény, hogy a WBC övet most nem én birtoklom. A megítélésemen nem szabad, hogy változtasson az öv birtoklása vagy elvesztése. Szebeledi Renáta a dicsőségért harcol, és ígérem, hamarosan lesz megint bajnoki öv a derekamon” – zárta gondolatait a magyar sportló.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik