Sport

Serena Williams Rómában is hengerelt

Serena Williams (serena williams, )
Serena Williams (serena williams, )

Zsinórban negyedik tornagyőzelmét aratta az amerikai klasszis, aki most az olaszországi salakon nem talált legyőzőre.

Viktorija Azarenkára nem várt könnyű feladat a vasárnapi fináléban, mivel az a Serena Williams várt rá, aki zsinórban 23 győzelemmel a háta mögött érkezett meg a döntőbe. A bombaformában játszó világelső az első szettben is szédületesen kezdett, a fehérorosz csak 3-0-nál tudott megnyerni egy játékot. Így is elveszítette 6-1-re a felvonást.

Azarenka aztán feljavult a második szettre, 2-2-ig tartotta is a lépést Williamsszel, aki 4-2-re el tudott lépni. A fehérorosz ekkora még nyert egy gémet, de az utolsó, Serena 6-1, 6-3-ra nyerte meg az 1 óra 34 perces mérkőzést.


Bombaformában az amerikai
Fotó: AFP

Williams második ízben nyerte meg a római salakpályás tenisztornát, legutóbb 2004-ben sikerült neki. Apró érdekesség, hogy abban az esztendőben megnyerte a Roland Garrost is, pályafutása során eddig egyetlen egyszer.

Idén május 26-án rajtol a Garros, az amerikai pedig az első kiemelt. Zsinórban négy tornagyőzelemmel hangolt a franciaországi seregszemlére: Róma előtt Miamiban, Charlestonban és Madridban is csúcsra ért. Karrierje legjobb produkciója a jelenlegi 24 mérkőzésből álló győzelmi széria.

Eredmény – WTA-torna, Róma (2,369 millió euró összdíjazás, salak), döntő

Williams (amerikai, 1.) – Azarenka (fehérorosz, 3.) 6-1, 6-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik