Sport

Michelisz Ausztriában is dobogóra állt

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

Michelisz Norbert az első futamon a 14., a másodikon a 3. lett a túraautó-világbajnokság ausztriai állomásán.

Amint arról írtunk, Michelisz Norbert az osztrák versenyhétvége első futamán az utolsó helyről indult. Meg kapott egy 3 ezer eurós büntetést is. Ennek oka egy szabadedzésen elkövetett “sportszerűtlen magatartás” valamint, valamint az, hogy a Honda hátsó szárnya nem ment át a felügyelőknél.

Honfitársunk beelőzött pár riválist az első versenyen, ám végül nem tudta megcsípni a pontszerző helyek egyikét, a 14. lett.


Fotó: MTI

Nem volt idő búslakodni, ugyanis a második futamon már a második rajtkocka volt Micheliszé. Sőt, a Zengő Motorsport pilótája remekül startolt, feljött az első helyre, de James Nash hamar visszaelőzte őt a Chevrolet-val. A táv felénél Yvan Mülleré volt a show, sorra előzte be a társakat, majd megérkezett a harmadik Monteiro nyakára. A veterán portugál nem adta meg magát könnyen, de végül beelőzte őt a francia és Michelisz nyomába eredt.

Müllerrel egyszerűen nem lehetett mit kezdeni, nagyon simán ment el Michelisz mellett, de ez nem a magyar versenyzőn, hanem a két autó közti különbségen múlt. Mindenesetre az utolsó másfél körnek az volt a tétje, hogy dobogón végez-e honfitársunk, ez pedig szerencsére össze is jött.

Nash megnyerte a futamot, élete első sikerét aratva ezzel. Müller tovább növelte előnyét az összetettben.

“Nagyon szerettem volna nyerni, de nem volt rá esély. Látszott az egynesekben, hogy úgy mentek el a Chevy-k, ahogy akartak. Természetesen boldog vagyok, egy dobogós helyezés mindig jó és nagyon jó a legjobb Hondás versenyzőként célba érni. Ez volt ma a maximum, amit elérhettünk” – mondta Michelisz a futamok után.

Eredmények – WTCC, Osztrák Nagydíj

Első futam:
1. Nykjaer
2. Nash
3. Müller
…14. Michelisz

Második futam:
1. Nash
2. Müller
3. Michelisz

Ajánlott videó

Olvasói sztorik