Sport

Látványos KO és címszerzés a magyar bokszgálán

Kelemen Balázs (kelemen balázs)
Kelemen Balázs (kelemen balázs)

A győri fiú egyhangú pontozással (98:91, 97:92, 100:90) a tanzániai Said Mbelwát (22–11, 5), ezzel megszerezte a WBO nagyközépsúlyú interkontinentális bajnoki övét, míg Kovács Vipera Attila kiütötta szerb ellenfelét.

Közel hét éve nem szervezett magyar menedzsment magyar bunyósnak Magyarországon címmeccset – a Ferobox Kecskeméten szombat este megtette ezt a szívességet.

Kelemen Balázs (jobbra) pontozással verte tanzániai ellenfelét
Fotó: monokli.com

Kelemen eredetileg a szintén tanzániai Karama Nyilawila ellen bokszolt volna, de ellenfele visszalépett, így szervezők gyorsan leakasztottak egy másik bunyós. Kelemen Balázsról nem lehet elmondani, hogy fiatalon kezdte meg a felkapaszkodást a profi ökölvívás ranglétráján. Úgy látszik későn érő típus…

34 évesen a szombat esti címmeccsig 17-szer bunyózott. Egyelőre még veretlen, ráadásul 12 alkalommal idő előtt küldte zuhanyozni ellenfeleit. A 18. összecsapásán mér övért, mégpedig a WBO Interkontinentális övéért öklözött, elég higgadtan.

Mbelwa egy-egy kósza ütése ugyan okozott némi riadalmat, de Kelemen végig fegyelmezetten bokszolt, és végül pontozással győzött. A WBO részéről a mérkőzés ellenőre Kovács Kokó István volt.

Ugyanezen a gálán lépett szorítóba Bedák Zsolt, aki visszatérése óta a második mérkőzésén bizonyított: egyhangú pontozással megnyerte a belorusz Andrei Staliarchuk elleni hat menetes párharcot.

A nap legszebb meccse, leglátványosabb győzelme a korábbi IBO nagyváltósúlyú világelső Kovács “Vipera” Attila nevéhez köthető. Az oroszlányi ökölvívó az elmúlt évtizedben komoly értéke volt a magyar profi ökölvívásnak,többek közt Mamadou Thiam, Steve Conway és Robert Frazier legyőzésével izgalmas mérkőzéseken, látványos győzelmekkel szolgálta ki a közönséget.

Kovács Vipera Attila a háttérből nyugodtan figyel, amint Zoran Didanovicot ébresztgetik
Fotó: monokli.com

A 38 éves “Vipera” most a a szerb Zoran Didanovicot padlóztatta egy jobbossal a 4. menetben, majd a számolást követően egy remekbeszabott balhoroggal kiütötte ellenfelét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik