Sport

Kiváló magyar kezdés a teke-vb-n

Vasárnap a két éve ezüstérmes magyar férfi válogatott is győzelemmel kezdett a tekézők Zalaegerszegen zajló csapat-világbajnokságán.

A házigazda együttes mind a hat párharcot megnyerte, így a több ütött fáért járó két pontot is bezsebelve 8-0-ra nyert a csoportkörbe a selejtezőből feljutott Észtország ellen. A magyarok kiválónak számító 3731 fával zárták a mérkőzést.

„Első meccsnek jó volt az észtek elleni összecsapás. Jó bemutatkozással nyitottunk a hazai vb-n. Azonban voltak helyenként olyan átmeneti bizonytalanságok, amelyeken javítanunk kell” – mondta Fehér László szövetségi kapitány.

A csoport másik mérkőzésén az osztrákok a bosnyákokkal csaptak össze, és – a hazai tekeszövetség sajtóosztályának tájékoztatása szerint – 6-2-re győztek.

A magyar férfi csapatnak kedden Ausztria, csütörtökön pedig Bosznia-Hercegovina lesz az ellenfele, míg a nők hétfőn Bosznia-Hercegovina, szerdán pedig Szlovákia együttesével találkoznak. A kvartettekből mindkét nemnél a legjobb kettő jut a pénteki negyeddöntőbe, szombaton az elődöntővel és a fináléval zárul a vb.

Szombaton a címvédő magyar hölgyek is győzelemmel kezdtek, ők 7-1-re nyertek Dánia ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik