Sport

Bajnoki döntő: a Veszprém szétszedte a Szegedet

császár gábor (császár gábor, )
császár gábor (császár gábor, )

A férfikézilabda NB I. döntőjének első meccsén az MKB Veszprém egy szoros első félidő után könnyedén gázolt át a Pick Szegeden.

Lassan már fölösleges álomdöntőként emlegetni a Veszprém-Szeged összecsapást a hazai sorozatokban, hiszen jóideje erről a két klubról szól a hazai férfikézilabda.

A Veszprém zsinórban hatodik bajnoki elsőségére hajt idén, míg a Szeged szeretne véget vetni ennek a sorozatnak. Idén egyszer már nyert a Pick, akkor meglepetésre nagy különbség volt a két alakulat között, hiszen hazai pályán a szegediek 31-24-re intézték el legfőbb riválisukat. Áprilisban a Magyar Kupa döntőjében hattal voltak jobban Nagy Lászlóék, így érthető, hogy törleszteni akartak a Tisza-partiak.

A szombati mérkőzésen statikus kézilabdát játszott mindkét csapat, a támadóidőt végigjátszották a kézisek, így szinte fej fej mellett haladtak az első felvonásban. A Veszprém egyszer tudott komolyabb előnyre szert tenni, a játékrész közepén négy is volt közte, de a vendégek ledolgozták a hátrányt, és a szünet előtt már 15-15 volt az állás. Az utolsó másodpercben Nagy László átlövésből talált be, így végül 16-15-ös veszprémi vezetéssel ért véget a félidő.

A fordulást követően gyorsan emberhátrányba kerültek a vendégek, ezt négy találattal büntette meg a Veszprém (20-16). A Szeged hiába kért időt, nem tudtak érdemben felnőni a Veszprém mellé: futószalagon érkeztek a találatok a vendéglátóktól, így 45 perc után hétre duzzadt a különbség (28-19).

A Pick Szeged számára a hajó elúszott, amikor egymás után kapta be Tatai és Mikler a gólokat. Ennek ellenére a kékmezesek még küzdöttek, de ez csak szélmalomharc volt, főleg akkor, amikor tízgólosra nőtt a hazaiak előnye, persze ehhez kellettek Fazekas bravúrjai is.

Kilenc perc volt már csak vissza, amikor Jamali góljával 31-20-ra meglépett a Veszprém. A hajrában a 17 éves Borbély Ádám váltotta Fazekast a kapuban – két kapott góllal hozta le az utolsó hét percet -, elöl pedig Iváncsik Gergő és Császár Gábor tolta a hazaiak szekerét (33-21).

A végeredményt Larhorm duplája jelentette, így 33-23-ra megnyerte a döntő első felvonását az MKB Veszprém. Folytatás kedden, Szegeden.

Eredmény – férfikézilabda NB I., döntő, 1. mérkőzés

MKB Veszprém – Pick Szeged 33-23 (16-15)

a 3. helyért, 1. mérkőzés:
Csurgó – Grundfos-Tatabánya 24-18 (15-8)
Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc következő mérkőzését szerdán rendezik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik