Sport

A svédek nyerték az északi csatát

Svédország (svédország, )
Svédország (svédország, )

Svédország meglepően simán, 3-0-ra legyőzte Finnországot és bejutott a döntőbe a hoki-vb-n.

Svédország és Finnország ütközete mindig rangadónak számít, főleg, ha egy világbajnoki elődöntőről van szó. Az A csoportos vébé két házigazdája ugyan délután feszült egymásnak, ám a presztízs miatt már az első percekben érezni lehetett, ezen a meccsen nem lesznek üresjáratok.

Nem is kímélték a kapusokat a játékosok, záporoztak rendesen a lövések a kapukra. A stockholmi közönség csak egy gólt láthatott az első húsz percben, de annak kimondottan örült, a Sedin-ikrek hozták össze a hazai vezetést.

A második játékrészben is kiegyenlített volt az ütközet, itt is, ott is akadtak helyzetek, ám gólt ismételten csak a svédek lőttek: az ikrek most “csak” előkészítettek, Eriksson talált be. Finnországban is megvoltak a maga lehetőségei, ám vagy pontatlanság, vagy Enroth kapus védései miatt nem született találat a próbálkozásokból.

A harmadik felvonásra kikopott az összjáték a finn csapatból, elkezdtek egyénieskedni a játékosok. Ennek “köszönhetően” a szépítés sem jött össze Finnországnak, a svédek pedig még az üres kapuba is betaláltak, a háromkoronások 3-0-s győzelemmel jutottak be a fináléba.

A finneknek maradt a bronzcsata.

Eredmény – A-csoportos jégkorong-világbajnokság, elődöntő

Finnország – Svédország 0-3 (0-1, 0-1, 0-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik