Sport

Női kézi: óriást fogtak Győrben

Katarina Bulatovics (katarina bulatovics, )
Katarina Bulatovics (katarina bulatovics, )

A világ egyik legjobb átlövője, a montenegrói Katarina Bulatovic a Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A BL-győztes alakulat pénteken jelentette be a 28 éves, szerbiai születésű játékos érkezését. Bulatovic 2007-ben a dán Slagelsével, tavaly pedig  a montenegrói Buducsnoszt Podgoricával – éppen a Győr legyőzésével – nyert BL-t. A podgoricai együttessel 2010-ben a KEK-ben is diadalmaskodott. A montenegrói válogatottal 2012-ben Európa-bajnok és olimpiai ezüstérmes volt, a londoni ötkarikás játékokon ő lett a legeredményesebb játékos. Az olimpián és a kontinensviadalon is beválasztották az All Star-csapatba.

A balkezes világklasszis – aki nyert már dán, montenegrói és román bajnokságot is – az előző idényben a román Oltchim Valceát erősítette, amely a Győrrel szemben veszített az idei BL-elődöntőben. A mostani sorozatban a ferencvárosi Tomori Zsuzsanna mögött a második helyen végzett a góllövőlistán.

A Győrhöz érkezik még Bognár-Bódi Bernadett, aki 2001 és 2007 között már játszott az ETO-ban, a csapattal kétszer nyert bajnokságot és háromszor Magyar Kupát. A 27 éves jobbszélső a magyar válogatottal a 2008-as pekingi olimpián negyedik volt. A legutóbbi idényben Siófokon és Dunaújvárosban játszott.

Az idén már magyar bajnoki címet és BL-t nyert győriek – akikre még a jövő hét végén vár az MK négyesdöntője – ugyanakkor a következő szezonban már nem számíthatnak a távozó montenegrói Jovanka Radicevic és a szerb Andrea Lekic szolgálataira.

Kelecsényi Ernő klubelnök korábban úgy nyilatkozott, a Győri Audi ETO KC számára cél, hogy jövőre ismét diadalmaskodjon a Bajnokok Ligájában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik