Sport

Óriási bravúr: világbajnok lett a magyar harcos

Soltész László Karlsruhéban megnyerte az MMA World Gladiators League elnevezésű versenyét, ezzel világbajnoknak mondhatja magát.

A debreceni sportoló a címvédővel, Philipp Grieblével találkozott, és remekül helyt állt. A beugróként meghívott Soltész ugyanis megnyerte a középsúlyú meccset, vagyis megnyerte a világbajnoki övet.

Az összecsapás egyébként a karlsruhei profi bokszgála betétprogramja volt. Grieble partnere azért mondta le a meccset, mert megsérült, így gyorsan találni kellett valakit, aki összeméri erejét a címvédővel. Soltész Lászlót másfél héttel a gála előtt keresték meg, hogy szálljon be, és úgy tűnik, jól döntött.

A sorozatról azt érdemes tudni, hogy az első menet egy perc, a második kettő, a harmadik pedig K.O.-ig, vagy feladásig tart. Ilyen szabályok mellett Soltész azt tervezte, hogy előbb állásból próbál fogást találni a németen, majd a földharcban valahogy lenyomja.

“Már az első menetben is került sor földharcra. A második etapban fele-fele időt töltöttünk földön és állásban, a vége előtt újra földön voltunk. Tudtam, a harminc másodperces időkorlát miatt nincs lehetőség pozícionálni a technikát, azonnal végre kell hajtani. Ezt gyakoroltam az edzéseken is, bár nem szoktam használni, lábfeszítéssel készültem Grieble ellen. Többször adódott lehetőség erre a technikára, de a második menet végéig mindig kijött belőle. Ekkor azonban sikerült jól befognom a lábfeszítést, éreztem, hogy reccsen a német fiú térde, aki egy nagyot ordított, s azonnal kopogott. Sajnálom, nem akartam sérülést okozni, de ha befogja az ember a technikát, nem lehet finomkodni. Nagyon boldog vagyok, hogy egy rangos sorozat világbajnoki övét sikerült megszereznem középsúlyban. Most már én vagyok a címvédő, a következő World Gladiators League gálán kell megvédenem a címemet.” – értékelte a címmeccset Soltész.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik