Sport

NBA: nyugaton a helyzet változatlan

Tony Parker (tony parker, )
Tony Parker (tony parker, )

A San Antonio Spurs 94-82-re győzött a Golden State Warriors vendégeként, így 4-2-es összesítéssel megnyerte a párharcot, és bejutott az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásában a nyugati főcsoport döntőjébe.

A Spurs évek óta meghatározó klubja a nyugati konferenciának, de az egész NBA-nak is. 1999, 2003, 2005, 2007 után ötödször jutottak be a főcsoport döntőjébe, de ami ennél is érdekesebb, hogy amikor bejutottak, akkor a bajnoki gyűrűt is ők vihették haza!

A csapat kezdeti sikereinek fő letéteményese, David Robinson a második, 2003-as bajnoki címe után visszavonult ugyan, de a Spurs nélküle is képes volt az elitben ragadni, köszönhetően több külföldről igazolt játékosnak. A csapat két ásza, az argentin Manu Ginobili (2002 óta a San Antonio játékosa) és a francia Tony Parker (2001-ben draftolta a San Antonio) részese volt a 2003, 2005 és a 2007-es diadalnak, így – ha idén is úgy lesz, mint az eddigi négy győztes főcsoportdöntő után – ők a negyedik bajnoki aranygyűrűt húzhatják az ujjukra.

Keleten a New York Knicks hazai környezetben diadalmaskodott az Indiana Pacers ellen, ezzel 3-2-re szépített, és életben tartotta továbbjutási reményeit.

NHL főcsoport-elődöntők, eredmények:

Kelet:
New York Knicks – Indiana Pacers 85-75
A párharc állása: 3-2 az Indiana javára.

Nyugat:
Golden State Warriors – San Antonio Spurs 82-94
A párharcot 4-2-re nyerte a San Antonio.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik