Sport

Magyart igazolna a Real Madrid

Hanga Ádám (hanga ádám, )
Hanga Ádám (hanga ádám, )

A Real Madrid honlapjának írása szerint a spanyol fővárosiak szivesen látnák csapatukban a Manresa magyar kosarasát, Hanga Ádámot.

Óriási lehetőség előtt áll Hanga, hiszen az egyik legjobb spanyol alakulat vetett rá szemet, ráadásul ha még az eredmények nem is lennének beszédesek, a név mindenképpen az: a Real Madrid szemelte ki honfitársunkat.

Hanga egyébként remek szezont zárt a Manresában, attól függetlenül, hogy csapata kiesett az első osztályból, hiszen folyamatosan javította meg egyéni pontcsúcsát, majd az idény végén egy internetes szaklap is beválasztotta az áprilisi All Star-csapatba, míg idény közben többször is a legjobbnak választották csapaton belül.

A Real Madrid honlapján csütörtökön jelent meg egy cikk, melyben kiemelik, hogy a 200 centis, 93 kilós Hanga milyen remek játékos, és hogy korábban a San Antonio Spurs foglalta le a játékjogát.

A madridi alakulatnál a jövő csapatát építik, így a kívánságlistára több név is felkerült, de Jose Angel Sanchez, a kosárlabda-szakosztály vezetője szerint gyors és agilis játékosokra van szüksége a csapatnak az Euroliga döntőjében elszenvedett vereséget követően.

A cikk megemlíti, hogy Nemanja Bjelica és Elmir Reldzic neve merült fel először, erősítés gyanánt, de túl sokba kerülnének, így most Hanga Ádámot szeretné a Real Madrid megszerezni.

A Real rekordot jelentő 30 alkalommal nyerte meg a spanyol kosárlabda-bajnokságot, legutóbb 2007-ben, tavaly kupagyőztesek voltak. Nyolcszor nyerték meg az Euroligát, egyszer az EuroKupát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik