Sport

Beveszi hazánkat az utánpótlás kézilabdaelit

u19-es kézilabda válogatott (u19-es kézilabda válogatott)
u19-es kézilabda válogatott (u19-es kézilabda válogatott)

Érd és Budaörs ad otthont nyáron a férfikézilabda U19-es világbajnokságnak.

A 2013-as utánpótlás világbajnokságon a jövő reménységei lépnek pályára, így vélhetően a magyar válogatott későbbi alapemberei is megmutatják magukat a 2013. augusztus 10–23. között rendezendő tornán. A budaörsi és az érdi sportcsarnokban 24 ország csapata mintegy száz mérkőzésen méri majd össze tudását. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

„Büszkék vagyunk arra, hogy a fiatalok a csatornánkon mutatják meg oroszlánkörmeiket, ráadásul egy olyan fontos eseményen, mint amilyen a világbajnokság. Remélhetőleg három év múlva néhányukat már viszontláthatjuk az olimpián” – nyilatkozta Dávid Bence, a SportKlub produkciós vezetője, hiszen ez a csatorna közvetíti majd a világbajnokságot.

A vb hivatalos dalát Kovács Áron és a Káosz Központ szerezte, amelyhez nemrég klipet is forgattak a felnőtt válogatott sztárjaival, Nagy Lászlóval, Császár Gáborral, Mikler Rolanddal, Szöllősi Szabolccsal és Ancsin Gáborral, valamint az U19-es csapat tagjaival. A különleges találkozás Császárt is megérintette.„Irigykedtem egy picit, mert amikor mi ennyi idősek voltunk, nekünk ez kimaradt, pedig biztosan mi is élveztük volna a találkozást az akkori nagyokkal” – mondta el az irányító.

A magyar U19-es válogatott már a megnyitó ünnepséget követően pályára lép.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik