Sport

1,7 millió eurót nyert egy zöldfülű Monte Carlóban

eurókötegek (euró, )
eurókötegek (euró, )

Az első Super High Roller versenyét játszó német Max Altergott 1 746 400 eurót, átszámítva félmilliárd forintot nyert az EPT Grand Finalon.

A háromnapos EPT Grand Final Super High Roller torna Max Altergott győzelmével ért véget. A német zsugás élete első versenyét játszotta, a bemutatkozása 1 746 000 eurót hozott neki a konyhára – írja a Poker.hu.

Hétfőn vette kezdetét a százezer euró nevezési díjú Super High Roller az European Poker Tour kilencedik évadának záró versenysorozatának keretében Monte Carlóban.

Összesen 50-en neveztek, így 4 851 000 euró lett a nyereményalap, amiből hét játékost díjaztak. A döntőig vezető úton olyan pókeres szupersztárok voltak kénytelenek búcsúzni mint Phil Ivey, Daniel Negreanu, Antonio Esfandiari, SamTrickett, Marvin Rettenmeier, Justin Bonomo, Viktor Blom, Jonathan Duhamel és Bertrand Grospellier.

A hétfős finálé az amerikai Team PokerStars Pro Jason Mercier vezetésével alakult ki, aki tetemes előnyt épített, és jó előjelekkel várta a végső megmérettetést.

Sokáig nem is tudták tartani vele a lépést ellenfelei, leginkább a kanadai Sorel Mizzi bírt felkapaszkodni Mercierre, de végül ő sem tudott rá nagy veszélyt jelenteni.

A csendben megbúvó német Max Altergott viszont remekül hajrázott, és beérte Merciert, három főnél már ő állt az élen, majd miután kiejtette Mizzit, a párbajban már ő rendelkezett tetemes előnnyel.

A szinte csak kizárólag online pókerező német, újonc a high rollerek világában, a Heads Upban azonban egyszer sem szeppent meg, még akkor sem, amikor a jóval tapasztaltabb Mercier kiegyenlített ellene.

A mindent eldöntő partit ugyanis a német nyerte, amikor is a 8-7-J-4 lapok feküdtek az asztalon. Mercier K-7-el, azaz egypárral és flösshúzóval ment allin, Altergott Q-Q fölépárral megadott. Riverre egy semleges színű kettes érkezett, ami azt jelentette, hogy Altergott megnyerte a partit, egyben elhódította a bajnoki címet is.

A fantasztikusan zsugázó Altergott nem teljesen ismeretlen a póker világában, az interneten ugyanis elképesztő összegeket nyert már. Bemutatkozása az élő pókerversenyek világába is remekül sikerült, 1 746 400 eurót, azaz félmilliárd forintot nyert, míg Mercier is hatalmasat kaszált, 1 115 700 euró került a zsebébe.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik