Sport

Rali: Kazár szerint ésszel nyertek

Kazár-Szőke (kazár miklós, )
Kazár-Szőke (kazár miklós, )

Vasárnap este különleges élményben lehetett része Kazár Miklósnak. Néhány kilométerre otthonától száguldozhatott autójával büntetlenül, ráadásul még aranyéremmel is jutalmazták.

Fotó: sport24

Eger után a 19. Mojito Lemon Miskolc Rallyn is győzelmet ünnepelhetett Kazár Miklós és Szőke Tamás. A Citroen Xsara WRC a bajnokság második futamán is tökéletesen működött. Az első napon az éj leple alatt Lillafüred és Mályinka között a 23 kilométer hosszú gyorsaságit kétszer is megnyerte a Maximmun Racing Team párosa, vasárnap az Ózd környéki pályákon négyből háromszor bizonyultak a legjobbnak. Végül közel egyperces előnnyel nyerték meg a versenyt, így a miskolci Városház téren önfeledten pezsgőzhettek.

„Rendkívül nehéz hétvégén vagyunk túl, de szerencsére minden tökéletesen alakult” – fogalmazott a borsodi ralis hétvége után Kazár Miklós.

„Koromsötétben kezdtük a versenyt, ami igazi kihívás, komoly feladat volt mindenki számára. A poros, köves felhordásokat ugyanis máshogy lehetett látni, mint nappali fényviszonyok között. Szerencsére sikerült megoldanunk, nagyon jó lámpasorral rendelkeztünk, ami sokat segített a gyorsokon. Ésszel autóztunk, betartottuk a taktikai elképzeléseinket, ami a végső sikerhez vezetett. Nagyon jó érzés volt Miskolcon, a saját városomban ünnepelni” – értékelt röviden a győztes pilóta.

A Maximmun Racing Team kettőse 100 százalékos teljesítménnyel áll az Országos Rallye Bajnokság élén.

A 19. Mojito Lemon Miskolc Rally végeredménye:

1. Kazár Miklós, Szőke Tamás (Citroen Xsara WRC) 1:12:21,5

2. Herczig Norbert, Bacigal Igor (Skoda Fabia S2000) +57,8

3. Balogh János, Holczer Dániel (Mitsubishi Lancer EVO IX) +1:48,5

4.  Krózser Menyhért, Papp György (Subaru Impreza WRC) +2:21,5

5. Botka Dávid, Mihalik Péter (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) +2:25,7

6. Rongits Attila, Hannus László (Mitsubishi Lancer EVO IX) +4:39,1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik