Sport

Michelisz a sógoroknál is ünnepelne

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

Két héttel a magyarországi forduló után Ausztriában, a Salzburgringen folytatódik a FIA WTCC sorozat. Michelisz Norbert pontokat remél az ausztriai fordulótól is

Fotó: MTI

Az osztrák aszfaltcsíkon tavaly rendeztek először túraautó-világbajnoki futamokat. Michelisz Norbert 2012-ben, az időmérő edzésen csak a 15. pozícióba tudta kvalifikálni magát, de ennek ellenére mindkét versenyen pontszerző helyen végzett. Az első futamon a 9., a második versenyen számos előzést bemutatva az 5. helyen ért célba. A Honda számára teljesen új lesz a Salzburgring, azonban a japán gyár az idei sorozatban minden helyszínen versenyképes autót tudott biztosítani Gabriele Tarquini, Tiago Monteiro és Michelisz Norbert számára is.

A súlyok tekintetében a Honda újabb 10 kg pluszt visz majd magával Ausztriában, és az idei szezonban először fut majd azonos súllyal a Chevrolet versenyautóival.

“Elsősorban a tisztes helytállás a cél az ausztriai hétvége során. A pálya nyomvonala nem igazán fekszik az autónak, a legmagasabb átlagsebességet egy körön ezen az aszfaltcsíkon érjük el. Sajnos az autónak még vannak apró hiányosságai és ezek közé tartozik, hogy az egyenesekben a végsebességünk az nem elegendő ahhoz, hogy ezen a nagyon gyors pályán fel tudjuk venni a versenyt a többiekkel. A cél az, hogy mindkét futamot befejezzem és a lehető legtöbb pontot szerezzük meg a Salzburgringen” – nyilatkozta Michelisz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik