Sport

Steve O’Dwyer hódította el az EPT nagydöntőjének bajnoki címét

Vasárnap rendezték az EPT Grand Final fináléját, amit végül az amerikai-ír Steve O’Dwyer nyert meg, és kaparintotta meg az 1,2 millió eurót érő bajnoki trófeát.

Álomasztal, mondhatták a semleges pókeresfanatikusok az EPT Grand Final nyolcfős döntőjére. A sztároktól hemzsegő fináléban végül Steve O’Dwyer akarata érvényesült a legjobban, így ő hódította el rendkívül értékes bajnoki címet – írja a Poker.hu.

Hat profi és két „amatőr” (hobbista pókeres) játékos jutott be az EPT Grand Final Monte Carlo nyolcfős döntő asztalára. Minden idők legnehezebb fináléját Steve O’Dwyer kezdhette az élről, míg az üldözők közt olyan nemzetközi pókersztárok sorakoztak fel, mint a Team PokerStars profik csapatát erősítő Jason Mercier, Daniel Negreanu, Johnny Lodden és Jake Cody.

Az első kieső az inkább a hobbisták közé tartozó ausztrál Grant Levy volt, majd őt követte az amerikai Mercier. A kanadai Negreanu kiütötte a brit Codyt és az amerikai Noah Schwartzot, előbbi hatodik, utóbbi ötödik lett, amivel már csak négyen maradtak versenyben.

Hiába erősödött meg azonban Negreanu, fél órával később mégis ő következett a kiesők sorában, Lodden két parti alatt elintézte.

Viszont a norvég Lodden se húzta sokáig, a döntő fekete báránya, a kanadai Andrew Pantling ejtette ki, aki ezzel előnyből kezdhette meg a párbajt, a szinte végig vezető O’Dwyerrel szemben.

Az amerikai-ír O’Dwyer három óra alatt meg tudta fordítani az állást, az utolsó partiban a 8-8-J-4 lapok hevertek az asztalon, amikor mindkét játékos allin ment.

O’Dwyer T-8 drillel játszott, míg Pantling K-5-el, ami flösst jelentett neki. A riverre viszont egy mágikus nyolcas érkezett, ami O’Dwyernek pókert eredményezett, és egyben a bajnoki címet is meghozta számára.

Az Amerikából Írországba költözött O’Dwyer élete legjobb eredményét érte el, 1 224 000 eurót nyerve. Pantling ugyancsak karrierje legnagyobb nyereményét zsebelte be, ő 842 ezer eurót kaszált második helyével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik