Sport

A kajak-kenu válogatott 18 éremmel zárt Szegeden

Kajak-kenu Szegeden (kajak-kenu, szeged)
Kajak-kenu Szegeden (kajak-kenu, szeged)

A szegedi Világkupa vasárnapi, utolsó versenynapjára is maradt két magyar aranyérem.

Az olimpiai bajnok női kajaknégyestől ugyan titkon aranyérmet vártunk, de a hölgyek második helye is nagyszerű eredményen a körülményeket figyelembe véve.

Rajtuk kívül a Kadler Viktor, Hérics Dávid összeállítású hajó, és Takács Kincső is ezüstéremmel gazdagodott, míg Vasbányai Henrik egy bronzzal bővítette az éremkollekciót.

Délután ott folytatták a magyar versenyzők, hogy korábban abbahagyták, hiszen a K-2 500-as B döntőjében a Ceiner Benjámin, Hufnágel Tibor kettős második lett, majd az A fináléban Kugler Attila és Schenk Áron a hetedik pozíciót szereze meg.

Kenukettesben, 500-on sajnos nem úgy jött össze a verseny, ahogy azt két magyar hajó is remélte: Viola Viktor és Bodonyi András nyolcadik, Korisánszky Péter Dániel és Korisánszky Dávid György a kilencedik lett.

A hölgyek kenukettesében azonban végre sikerült megszerezni az első vasárnapi magyar aranyat, hiszen a korábban második Takács Kincső Lakatos Zsanettel együtt mindenkit leelőzött, így a lányok megnyerték az 500-as futamot két orosz és két ecuadori egység előtt.


Takács Kincső és Lakatos Zsanett
Fotó: MTI

Kenu 1-es 5000 méteren kettős magyar siker született: Világkupa-győztes lett Vajda Attila, mögötte Kiss Tamás lett a második, a harmadik helyen a szlovák Matej Rusnák végzett.

A nőknél kajak egyes 5000 méteren Csay Renátáért szoríthattunk: ő végül a 3. lett, a szám másik magyar indulója, Bara Alexandra az 5. lett. Győzött a brit  Louisa Sawers.

A Világkupa utolsó versenyszáma a kajak egyes férfi 5000 méteres versenyszáma volt. Itt a belorusz Aleh Yureina nyert a dán Poulsen és az argentin Bo előtt. Noé Milán az 5., Gere Bálint a 6. lett.

A magyar válogatott összesen 18 érmet – hat aranyat, nyolc ezüstöt és négy bronzot – gyűjtött Szegeden.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik