Sport

Vasárnap is érmeket várhatunk kajak-kenusainktól

kajak-kenu(960x640).jpg (kajak-kenu világkupa, )
kajak-kenu(960x640).jpg (kajak-kenu világkupa, )

Csak a férfi kajakpárosok döntőjében nem lesz magyar egység a vasárnapi 200 méteres finálék során a szegedi kajak-kenu Világkupa-versenyen.

Ez a szombat délutáni előcsatározások után derült ki, ekkor rendezték ugyanis a sprinttáv, illetve a női K-4 500 méter elő- és középfutamait.

A fél kilométeres versenyben mindkét hazai egység bejutott a döntőbe, az olimpiai bajnok Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina összeállítású kvartettet is láthatják a végjátékban a szurkolók.

A legrövidebb távon K-1-ben Tótka Sándor, Dudás Miklós, Kozák Danuta és Vad Ninetta is bekerült a legjobbak közé, míg C-1-ben csak Lantos Ádámnak sikerült ugyanez. Utóbbi versenyző Nagy Péterrel párosban is finalista, csakúgy, mint a másik kenus duó, Horváth Gábor és Bozsik Attila. A kajakpárosoknál a Hagymási Réka, Tóth Dzsenifer, valamint a Szilvásy Nóra, Szabó Petra duó is kiharcolta a legjobb kilenc közé kerülést, a két férfi egységnek – Kadler Viktornak és Hérics Dávidnak, illetve Sík Mártonnak és Beé Istvánnak – azonban nem jött össze az A döntő.

A Vk-versenyen 41 ország 800 sportolója verseng, a magyar csapat 65 fős.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik