Sport

Sporttörténelmi magyar siker a karate-Eb-n

Metzger Sandra (metzger sandra, )
Metzger Sandra (metzger sandra, )

A magyar karate történetében egyedülálló módon öt magyar bronzérem született a sportág budapesti Európa-bajnokságán, a hazai versenyzők szombati remeklése nyomán.

Az eddigi legsikeresebb szerepléshez az esti programban fellépő – Metzger Sandra, Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina, Juhász Nikolett összetételű – női csapat is hozzájárult azzal, hogy küzdelemben megnyerte a németek elleni bronzcsatáját a teltházas káposztásmegyeri Jégpalotában.

Elsőként Metzger verte 6-0-ra a rivális első versenyzőjét, a folytatásban Bartha 1-0-ra hozta a második küzdelmet, ez a győzelem pedig azt jelentette, hogy a csapat harmadik tagjának, Lassingleitner Fruzsinának már nem is kellett tatamira lépnie, a párharcot, s így a bronzérmet 2-0-val a magyar együttes nyerte. Korábban a magyarok csupán egyszer tudtak Eb-n csapatérmet szerezni, akkor is női küzdelemben sikerült ez a bravúr.

A nap folyamán korábban egyéni küzdelemben négy harmadik helyet gyűjtöttek a piros-fehér-zöld színek képviselői: Bartha Nikola plusz 68 kg-ban, Metzger Sandra a 68, S. Kovács Ádám a 67, végül Tóth Beatrix az 55 kilósok között diadalmaskodott a bronzmérkőzésén.

Vasárnap három kategória helyosztóival zárul az Európa-bajnokság, az aznapi programban már nincs magyar érdekelt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik