Sport

Király: továbbment a címvédő

Los Angeles Kings (los angeles kings, )
Los Angeles Kings (los angeles kings, )

A Los Angeles Kings hokicsapata kiejtette a St. Louis Bluest az NHL rájátszásában.

A címvédő 2-0-s hátrányba került a párharcban a Blues ellen, ekkor úgy tűnt, hogy a Kings szégyenszemre kieshet a playoff első körében. Az azt követő négy mérkőzést ugyanakkor behúzta zsinórban a Los Angeles-i együttes, amely magyar idő szerint szombaton hajnalban sorozatban tízedik hazai győzelmét könyvelhette el. Ismét nagy szerepe volt ebben Jonathan Quick kapusnak, aki 22 lövésből 21-et fogott, csak egy embertelenül nagy bomba talált utat a hálójába, azt Porter jegyezte.


Fotó: AFP

“Ugyan 2-0-s hátrányba kerültünk, mi egy pillanatig sem adtuk fel, hanem az addiginál még keményebben dolgoztunk” – adta meg a siker receptjét az egy gólt szerző védő, Drew Doughty. Egyszerű játék a hoki.

Közben egy másik nyugati párharcban mindent eldöntő hetedik meccsre lesz szükség. A Detroit Red Wings azért harcolt hazai jégen, hogy ki ne essen az Anaheim Ducks ellen, Pavel Datsyukék pedig 3-1-re el is húztak. Már mikor úgy érezhették a hazaiak, hogy zsebben van a mérkőzés, a Kacsák kihasználtak két védelmi megingást, ezzel pedig hosszabbításra mentették a mérkőzést – a párharc során negyedszer túlóráztak a felek. Alig telt el azonban egy perc a ráadásból, Henrik Zetterberg egy távoli bombával eldöntötte a találkozót, életben tartva ezzel csapatát.

A Washington Capitals közben 2-1-re nyert hazai környezetben a New York Rangers ellen, Mike Ribeiro a hosszabbításban szerezte meg a győztes, gólt. A fővárosiak ezzel 3-2-re vezetnek a párharcban, New Yorkban akár a továbbjutást is kiharcolhatják.

A Toronto szépített Bostonba, a Bruins azonban így is 3-2-re vezet.

Eredmények – NHL-rájátszás, főcsoport-negyeddöntők

Nyugat:

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 2-1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc nyertese: a Kings, 4-2-vel.

Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 4-3 – hosszabbításban
A párharc állása: 3-3.

Kelet:

Washington Capitals – New York Rangers 2-1 – hosszabbításban
A párharc állása: 3-2, a Capitals javára.

Boston Bruins – Toronto Maple Leafs 1-2
A párharc állása: 3-2, a Bruins javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik