Sport

Ha a Miami egyszer beindul…

Miami Heat (miami heat, atlanta hawks, )
Miami Heat (miami heat, atlanta hawks, )

Régi időket idéző mérkőzésen vette vissza a pályaelőnyt a Miami Heat az NBA-ben.

A tengerentúli profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján volt minden, mint a búcsúban. Az NBA-s mércével mérve “törpe” Nate Robinson például leblokkolta LeBron Jamest, Nazr Mohammedet kiállították, miután kakaskodott Jamesszel, feléledt Chrish Bosh és Carlos Boozer, ráadásul számtalan bravúrkosarat is láthattak a nézők.


Bosh megdolgozott a pénzéért
Fotó: AFP

A csupaszív Chicago Bulls az első meccsen aratott ellopta a Miami Heat pályaelőnyét a párharcban, ám a Bikáknak meg is kellett ezt védeniük, az első hazai mérkőzésen azonban nem sikerült. A végig szoros csatában az utolsó negyed döntött: a záró játékrészt tíz ponttal megnyerő címvédő a találkozót is behúzta. James ismét ellenállhatatlan volt, 15 pont, 8 lepattanó és 7 assziszt került fel a neve mellé a statisztikai lapra. Ezúttal Bosh volt a tettestársa, a sokat bírált játékos 20 pontja mellé 19 lepattanót tett be a közösbe. A túloldalon Boozer 21 egységgel zárt.

A San Antonio Spurs is visszavette a pályaelőnyt a Golden State Warriors elleni párharcban: a 32 pontos Tony Parker vezette Sarkantyúsok az első negyedben léptek el nagyon ellenfelüktől, a végéig pedig meg is őrizték előnyüket. Mindenesetre ez a csata is izgalmasan alakul.

Eredmények – NBA-rájátszás, főcsoport-elődöntők

Kelet:

Chicago Bulls – Miami Heat 94-104
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1, a Heat javára.

Nyugat:

Golden State Warriors – San Antonio Spurs 92-102
A párharc állása: 2-1, a Spurs javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik