Sport

Csúcs ez a magyar válogatott!

karate (karate, )
karate (karate, )

Minden idők legjobb Eb-szereplését produkálja magyar válogatott, amely már négy bronzéremnél tart a 48. Felnőtt KarateEurópa-bajnokságon.

Európa-bajnoki harmadik helyezett lett Metzger Sandra. A korábbi U21-es Európa-bajnok magyar versenyző a 68 kg-os kategóriában a harmadik helyért 1-0-ra múlta felül az orosz Seroziját.

“Úgy érzem, most értem be igazán a felnőtt kategóriába. Bíztam benne, hogy sikerül, főleg egy ilyen szurkolótáborral a hátam mögött. Az egész versenyen a közönség segített át a nehéz perceken, és most az utolsó másodperceken is, hiszen 13 másodperccel a vége előtt tudtam bevinni a döntő pontot. Ezéletem legszebb napja!”


Metzger Sandra is nyerni tudott
Fotó: MTI

A délelőtt során korábban bronzérmet nyert Bartha Nikola is. A mindössze húszéves versenyző a nők +68 kg-os súlycsoportjában a harmadik helyért 1-0-ra verte a finn Kuusistót.

“Nem gondoltam volna, hogy érmet nyerhetek itt az Európa-bajnokságon, hiszen nemcsak, hogy ez az első felnőttvilágversenyem, de tulajdonképpen ez volt az első komolyabb felnőttversenyem is. Ezt a bornzmeccset a taktikával nyertem meg. A korábbi mérkőzéseink alapján tartottam a finn lánytól, de nagyon sokat segítettek az edzők és Vura Márta sportpszichológus, és persze, a közönség, amely elmondhatatlan hangulatot varászolt a csarnokba.”

A magyar karate történetének legeredményesebb versenyzője, S. Kovács Ádám ihletett formában küzdve 7-0-ra verte spanyol riválisát a 67 kilósok helyosztóján.

“Másfél év kihagyás után azért tértem vissza, hogy 32 évesen hazai közönség előtt, egy éremmel tegyem fel a koronát a pályafutásomra. Óriási teher volt rajtam, és bár próbáltam kizárni, minél lazábban akartam küzdeni, annál görcsösebben ment. De volt egy tökéletes meccsem ebben a szezonban, és ez szerencsére a bronzmeccs volt. Nehéz volt az elmúlt időszak, de megérte. Ezzel az éremmel a nemzetközi versenyzést befejeztem.”

Bronzérmet nyert másik nagy visszatérőnk, Tóth Beatrix is, aki nem kisebb egyéniséget vert 4-0-ra a harmadik helyért, mint a sportág világbajnoki címvédőjét, a francia Ignace-t.

“Nehéz meccsre számítottam, hiszen tavaly ősszel Párizsban a francia lány világbajnok lett. Ennek ellenére bíztam benne, hogy most én vagyok itthon, hogy most én vagyok a jobb, és egy ilyen közönség előtt nem lehetett nem nyerni.”

Majdnem összejött az ötödik magyar bronz is, hiszen a 75 kg-os VirágAndrás 6-6-os döntetlent követően csak bírói döntéssel kapott ki törökellenfelétől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik