Sport

Úristen! Megvert minket Tom Cruise lánya!

jégkorong (jégkorong, )
jégkorong (jégkorong, )

Miért jelölte volna be a franciákat Napóleon, mi köze Mel Gibsonnak és David Hasselhoffnak a hokihoz, és miért kéne Vaneket klónozni? Vicces kommentek a svéd-finn rendezésű hoki-vb-ről.

Egy hete startolt el a jégkorong elit éves seregszemléje, ahol már többször is bebizonyosodott, hogy a hokiban nincs lehetetlen, és most azt is felfedeztük, hogy a nemzetközi szövetségnek van humorérzéke. Vagy legalábbis a honlapját szerkesztőknek.

A torna folyamán két-három naponta lepnek meg minket a 16 csapat rangsorával, ami nem a hivatalos verzió, csak az aktuális erőviszonyokat hivatott mutatni. Ez persze csak a számok és listák szerelmeseinek lenne izgalmas, ők azonban elég pimasz és mókás módon kommentálják is a döntéseket. A nyitónap előtt tizedik helyre tett németeknél például így: a mi „Hoffunk” jobban korcsolyázik, mint az a Baywatchban lévő. A fehéroroszok a sereghajtók közé kerültek, de hát nekik van is minek örülni: Nem eshetünk ki. A lehető. legjobb. helyzet. Az első helyen kezdő oroszok pedig azt hirdetik: 2011 óta veretlenek vagyunk, van még valakinek kérdése?

Persze a mérkőzések után lendültek bele a kifigurázásba úgy igazán.

Az első meccsnapok után természetesen Ilja Kovalcsuk teljesítménye mellett nem tudtak elmenni szó nélkül, a továbbra is első helyen rangsorolt oroszokhoz ezt a megjegyzést fűzték: Ilya will kill ya (szabadfordításban Ilja végez veletek). A kiváló jégkorongos három gólját a németeknél így kommentálják: Herr Kovalcsuk, kérjük vonuljon még 2025 előtt vissza. A nem túl fényesen szereplő házigazda svédek nevében így szabadkoznak: az egész az állandóságról szól, és mi minden meccsen két gólt lőttünk (ez akkor egy Svájc elleni vereségre és egy csehek felett aratott győzelemre volt elég). A kanadaiak eképp keseregtek: Úristen! Kikaptunk Tom Cruise lányától – hiszen a drámai meccsen, a hosszabbítás után idegtépő szétlövés következett, a büntető párbajban pedig Suri Reto adta meg a kegyelemdöfést az esélyesebbnek tartott Kanadának.

A franciák is begyűjtötték a három pontot, sőt még annál is többet: miután legyőztük az osztrákokat, Napóleon bejelölt minket a Facebookon. A másik oldalon levonták a vereségből a tanulságot: klónozzuk Vaneket, mielőtt túl késő lenne (Thomas Vanek NHL-játékos). A szlovének pedig azzal vigasztalhatják magukat, hogy vezetik a legtöbb Rok nevű játékos versenyt.

Május hetedikére át is vették a svájciak a vezetést, amit nagyon szűkszavúan, egészen pontosan két szóval kommentáltak: Nagy Nyolcas. Ezzel utalva arra, hogy az alpesiek feliratkoztak a hét nagy hokihatalom mellé (amerikaiak, csehek, finnek, kanadaiak, oroszok, svédek és a szlovákok tartoznak a klubba).

A franciáknak nem volt minek örülni, miután kikaptak a házigazda finnektől vagy mégis? Finnország jobban lő gólt, mi jobban főzünk – éljen a különbség! Az osztrákok első győzelmüket ünnepelhették – Alapvetően a mamáink boldogok – így ők. Míg “Oh, bécsi szelet” – így a megvert lettek. Na, ez majd megtanítja a szlovéneknek, hogy ne üssenek el minket el az olimpiai szerepléstől – kommentálták a dánok az így kiesésre álló szlovének elleni diadalukat. Míg az újabb vereséget elszenvedő németek feltették a kérdést: és mit szóltok a Bajnokok Ligája döntőhöz?

Május 9-én természetesen a fő téma a franciák történelmi győzelme volt. Az ő kommentárjuk magáért beszél: Zidane 1998. Roussel 2013. (utóbbi a győztes gól szerzője) Az oroszokhoz meg csak ennyit írtak a honlapszerkesztők „cenzúrázva”. A büntetőkkel alulmaradó dánok nevében kárörvendeztek: milyen kemény 2-1-es vereség, szegény oroszok meg pontot se szereztek.

A finneket szerdán legyőző amerikaiaknál pedig a kiváló kapusteljesítményt emelték ki: Mel Gibson szeretne annyira menő lenni, mint John Gibson.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik