Sport

Négy magyar egység máris a döntőben

vajda attila (ingyenes, )
vajda attila (ingyenes, )

Vajda Attila, a Dombi, Kökény kajak- és a Vasbányai, Mike kenupáros, illetve a férfikajak négyes egyenesen a fináléba jutott.

Szeles időben rendezték meg a szegedi kajak-kenu Világkupa pénteki nyitányát, melyen a rajthoz álló 16 magyar egység közül egyik sem hibázott. A nyitónap délelőttjén egyébként az 500 és 1000 méteres előfutamok szerepeltek a programban.

A verseny hivatalos honlapjának tudósítása szerint olimpiai bajnok kenusunk, Vajda Attila annyira jó erőben volt az előfutama során, hogy a célba érkezést követően még vagy 50 métert tett meg teljes erőből.


Fotó: MTI

“Az edzőm azt mondta, savasodásig nyomjam” – viccelődött a szegediek kedvence, aki egyből a fináléba jutott a futamgyőzelmével.

A Londonban olimpiai bajnok Dombi Rudolf, Kökény Roland kettős a legjobb időt érte el a K-2 ezer méteren, ezzel ők is megváltották a jegyüket a döntőbe. Dombi elmondta, nem vették félvállról az első futamot, de nem esett nekik jól az első pálya.

Szintén győztesként jutott tovább az olimpiai ezüstérmes Kammerer Zoltán, Tóth Dávid, Kulifai Tamás és Paumann Dániel összetételű kajak négyes. Tóth elárulta, az ő dolgukat sem könnyítette meg a szeles időjárás, abban bíznak, hogy szombaton kegyesebbek lesznek hozzájuk az égiek.

A kenupárosok között Vasbányai Henrik és Mike Róbert futammásodikként végzett, szombaton ők is éremért csatázhatnak.

A többi magyar egység a péntek délutáni középfutamokban érdekelt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik