Sport

Harsányi marad Tatabányán

Harsányi Gergely (harsányi gergely, )
Harsányi Gergely (harsányi gergely, )

Harsányi Gergely válogatott jobbszélső két évvel meghosszabbította szerződését a Grundfos-Tatabánya férfi kézilabdacsapatánál.

Bódi Dezső klubelnök a csapat honlapján arról is beszámolt, hogy Lele Ákos és Pordán Bálint távozik Csurgóra, az NB I bronz párharcában éppen leendő együttesük ellen kell pályára lépniük.

„Azt gondolom, hogy már látható a tendencia, ami Tatabányán a csapatépítésben elindult. A saját nevelésű játékosokból – akik nagyon sokat hozzátesznek az ifi, a serdülő és a junior csapataink eredményeihez – néhányan már a felnőtt csapatban is helyet kapnak egy ideje. Ez a folyamat nem fog megállni, a következő szezonban is szeretnénk folytatni, hogy saját nevelésű játékosokat építsünk be a csapatba. Úgy tervezzük, hogy a 16 -18-as keretben három-négy fiatal játékos nemcsak hogy benne lesz a keretben, hanem szerepet is kap majd. Örömteli, hogy Harsányi Gergellyel újabb 2 éves szerződést kötöttünk, és Ivo Diaznak is szerződése van. Előrehaladott tárgyalásokat folytatunk Dénes Jánossal, Szente Gáborral is. Kiss Ádám, ha nem megy külföldre, nálunk marad.”

A 32 éves Harsányi többek között kétszeres olimpiai negyedik, világbajnoki hatodik, a válogatottban 121-szer szerepelt, és 212 gólt dobott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik