Sport

Ez lehet minden idők legjobb magyar Eb-szereplése

karate (karate, )
karate (karate, )

Akár hat érmet is nyerhet Magyarország a káposztásmegyeri Jégpalotában vasárnapig tartó 48. Felnőtt Karate Európa-bajnokságon.

Csütörtök öt egyéni indulónk vívta ki annak a jogát, hogy a szombati helyosztókon a bronzéremért csatázhasson. Hozzájuk csatlakozott pénteken a Metzger Sandra, Bartha Nikola, Lassingleitner Fruzsina (tartalék: Juhász Nikolett) összetételű magyar női csapat, amely a fantasztikus hangulatot teremtő hazai közönségtől hajtva nagy szívvel és taktikus versenyzéssel legyőzte Montenegrót, majd Szlovákiát, a tavalyi világbajnokságon ezüstérmes horvátokat azonban csak megszorítani tudta.


Fotó: Magyar Karate Szövetség

Déli szomszédaink szerencsére a későbbiekben is igazolták a papírformát, fináléba jutásukkal pedig megteremtették a magyar lányok számára a javítás lehetőségét. Lassingleitnerék meg is ragadták a második esélyt, és a norvégok 2-0-ás legyőzésével kvalifikálták magukat a kategória szombati bronzcsatájára, amelyet a németek ellen vívnak majd 17 óra 10 perctől.

Nagy lehetőségeket rejt magában férfi csapatunk, ez a gárda pénteki szerepléséből is kiviláglott. A rendkívül fiatal, mindössze húszéves átlagéletkorú együttes – Kőhegyi Zoltán, Tadissi Martial, Szegedi Döme, Grozdanov Philip, Peller Ádám, Molnár Dávid és Höning Alexander – Oroszország legyőzésével bravúrt hajtott végre, a címvédő németek azonban már nagy falatnak bizonyultak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik