Sport

Távozik a magyar bajnok edzője

Székely Norbert (székely norbert, )
Székely Norbert (székely norbert, )

A következő szezonban már nem Székely Norbert irányítja majd a bajnok és kupagyőztes Uniqa Euroleasing Sopron női kosárlabdacsapatának szakmai munkáját.

A vezetőedző csütörtökön, a Sport Tv Mai helyzet című műsorában azt mondta, február óta észlelt olyan jeleket a személye körül, amelyekből arra következtetett, hogy nem marad a Sopron kispadján. Úgy fogalmazott: megérett a pillanat mindkét fél részéről a váltásra, s úgy érzi, olyan csapatot hagy el, amelynél jobb a hazai porondon most nem létezik.

“Erről beszéltünk is a főnökömmel, s mindketten szabad kezet adtunk egymásnak azzal kapcsolatban, hogy mit és hogyan teszünk ez alatt a néhány hónap alatt” – nyilatkozott Székely Norbert.


Fotó: MTI

A szakember hozzátette: az a célja, hogy találjon egy olyan együttest, amelynek szüksége van rá, és amelynél elkezdhet építkezni.

“A játékosokkal már túl vagyunk a szokásos idény végi búcsúzáson, ugyanakkor eddig csak egy játékosom tudott arról, hogy elhagyom a Sopront” – mondta a szakember, majd hozzátette, a keret tagjai talán sejtették, hogy távozik, de profi módon viselkedtek az egész szezonban, s óriási munkát végeztek.

Székely Norbert összesen 11 évig dolgozott a Sopronnál, amelyet 2006 óta vezetőedzőként irányított. A csapat az elmúlt hét évben öt-öt bajnoki címet és kupadiadalt könyvelhetett el.

Frissítés: A csütörtök este tartott soproni szurkolói ankéton Török Zoltán ügyvezető igazgató bejelentette, hogy a következő idényben a 43 éves szerb Igor Polenek irányítja vezetőedzőként a csapatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik