Sport

Csak büntetőkkel lett döntős a Szeged

Skaliczki László (skaliczki lászló, )
Skaliczki László (skaliczki lászló, )

A Pick Szeged lesz a címvédő MKB Veszprém ellenfele a férfikézilabda NB I. bajnoki fináléjában.

Miután a Csurgó elleni elődöntő első felvonását hazai pályán 29-18-ra megnyerte a Szeged, úgy tűnt, hogy a Veszprémhez hasonlóan könnyedén harcolja ki a döntőbe jutást az egyik fél második győzelméig tartó párharcban. Ehhez képest a csütörtöki, csurgói visszavágón Skaliczki László együttese háromgólos félidei vezetés után, egy gólokban gazdag második harminc percet követően 24-24-re végzett.

Mivel a bajnokság ezen szakaszában már nincsen döntetlen, így a rendes játékidőt követően jöhettek a büntetődobások. Ebben a Pick volt jobb, méghozzá 4-1 arányban.

“Boldog vagyok! Nagy nyomás van mindenkin, ezért játszottunk gyengébben. Teljesítettük a harmadik kitűzött a célt, dicsérnem kell a hazai csapatot, nagyot küzdöttek, ilyen a sport, csak egy mehet tovább” – mondta a győztes csapat trénere a pickhandball.hu-nak a lefújás után.

A Pick Szegedre a döntőben a nagy rivális, egyben a sorozat címvédője, az MKB Veszprém vár. Ez nem meglepő, a 2001-2002-es szezon óta ugyanis mindig a Veszprém és a Szeged végzett az első két helyen az NB I-ben. Az első mérkőzés május 18-án lesz Veszprémben.

Eredmény – férfkézilabda NB I., elődöntő

Csurgói KK-Pick Szeged 24-24 (9-12) hetesekkel: 1-4

Továbbjutott: a Szeged, kettős győzelemmel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik