Sport

Vízilabda: Kásás nem kellett Amerikában

Dejan udovicic (dejan udovicic)
Dejan udovicic (dejan udovicic)

Dejan Udovicsicset nevezték ki az amerikai vízilabdaválogatott edzőjének. Kásás Zoltán is jelölt volt, de kiesett a rostán.

A szakember bronzérmet nyert a londoni olimpián a szerb válogatottal. Az elmúlt 17 világversenyen 16 érmet szerzett csapatával, 500 lejátszott mérkőzésének 80 százalékát megnyerte.

Ezen impozáns adathalmaz miatt döntöttek az amerikaiak Dejan Udovicsics mellett Kásás Zoltán ellenében, vagy inkább a szerb születésű Ratko Rudics – aki 2000–2004 között volt az Team USA kapitánya – vetette be kapcsolatait? Ki tudja.

Egy biztos, a magyar szakember neve felmerült ugyan a potenciális jelöltek között, de végül a szűkített négyesbe (Dejan Udovicsics, Carlo Silipo, a Posillipo Napoli korábbi vezetőedzője, valamint két amerikai szakember, Adam Wright és Gavin Arroyo) már nem került be.

„Nagyon örülök, hogy az amerikai csapattal dolgozhatok a riói olimpiáig. Egy új, hosszú távú munkát kezdünk meg, sok munka áll előttünk, és sikeres jövőképet látok magam előtt” – nyilatkozta az amerikai vízilabda-szövetség honlapjának az egykori szerb kapitány.

Itt elolvashatja a FN24 interjúját Udovicsiccsel, amely még a 2010-es zágrábi Eb-n készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik