Sport

Öt magyar vette sikerrel a selejtezőket az EPT nagydöntőjén

Lezajlottak a selejtezők az EPT Grand Final főversenyén, öt magyar játékos, mégpedig Purak Zoltán, Németh András, Botond Balázs, Szabó Zoltán és Pechtinger Tamás lehetnek ott a folytatásban.

Az 1/B selejtező napot játszották az European Poker Tour Grand Final főversenyén, melyet végül négy magyar zsugás vett sikerrel – írja a Poker.hu.

Összesen 423 játékos fizette be a 10 600 eurós nevezési díjat az EPT Grand Final Main Eventjének 1/B napjára. Ezzel a teljes létszám 531 főre nőtt, amivel kialakult az 5.3 millió eurós nyereményalap.

Ezen a napon öt magyar kártyás indult, közülük csak Tóth Richárdnak, a PokerStars igazolt profi játékosának nem sikerült a továbbjutás. Tóth A-Q lapokkal maradt alul az amerikai Taylor Paur A-K lapjaival szemben, így búcsúzni kényszerült.

Négyen viszont sikeresen kiharcolták a második napos részvételt. Purak Zoltán gyűjtötte a legtöbb zsetont, 59 800-at, őt követi Németh András 38 100-al, Szabó Zoltán 32 400-al és Botond Balázs 16 100-al. Hétfőn, a torna 1/A selejtező napjáról Pechtinger Tamás már kivívta a továbbjutást, így öt magyarért szurkolhatunk az egyenes kiesés szakaszban.

Az élen a brazil Victor Sbrissa kaparintotta meg a vezető pozíciót (ő 224 800 zsetont szerzett), míg rajta és a magyarokon kívül még 280-an lesznek ott a második napon. A szervezők egyelőre még nem adtak ki díjazást, de a győztes biztosan egymillió eurónál is többet nyer majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik