Sport

Az év meglepetése: bajnoki döntős a szolnoki pólócsapat

decker attila (decker attila, szolnoki dózsa, )
decker attila (decker attila, szolnoki dózsa, )

A férfivízilabda OB I.-ben elvérzett a bajnokság nagy esélyese Szolnokon. Eger-Dózsa döntő lesz.

Óriási lehetőség előtt állt az évek óta fejlődő, de az igazi áttöréssel még adós Szolnoki Dózsa együttese, ugyanis nagy meglepetésre a bajnoki elődöntő első mérkőzésén 11-9-re nyert az alapszakasz-győztes Szeged otthonában.

A Kovács István szakmai igazgató felügyelete alá tartozó Szolnok az elmúlt években már a nagy siker küszöbén állt, de a végén mindig a Vasas-Eger-Szeged hármas valamelyike örülhetett.

A decemberi Magyar Kupa-döntőt éppen a Szeged ellen játszotta a Dózsa, de akkor hosszabbítás után 9-8-ra a szegediek nyertek.


Fotó: MTI

Nos, a szerdai bajnoki elődöntőn emberelőnyből a Szolnok szerzett vezetést, majd Kayes egyenlített (1-1), hogy azután Nyéki  megszerezze második gólját is (2-1). Decker Attila fantasztikusan védett az első két negyedben, de Baksára sem lehetett panasz a túloldalon.

Éppen áthaladt Pásztor lövése után a labda a gólvonalon, 3-1-re elment a Szolnok, de a szegeidek felálltak, a nagyszünetre 4-4-et mutatott az eredményjelző.

Hatalmas harc volt a szolnoki sátor alatt, Aleksic vette vissza a vezetést Dózsának a harmadik negyed elején (5-4). Sok volt a kontra, a játékvezetők ezzel együtt igyekeztek uralni a meccset. A negyed közepén jó időben kért időt a hazai edző, az előny végén bődületes nagy gólt szerzett Hosnyánszky (6-4), de Szivós nagy gólt akasztott nem sokkal később (6-5).

Sőt, Decker Ádám betalált testvérének, amivel egyenlített a Szeged, majd Varga Péter gyönyörű húzással jelentkezett, máris vezetett a Vincze-csapat (6-7). Nem sokáig, Aleksic második büntetőjét is bevágta (7-7), majd jött Nyéki, és újra a Szolnok volt nyeregben, 1 perc 8 másodperccel a negyed vége előtt (8-7).

Álomszerűen indult a negyedik, záró játékrész a Szolnok számára: Pásztor, majd Nyéki szerzett gólt, utóbbi játékos élete meccsét játszotta alighanem. 10-7-re húzott el a Dózsa, négy perc 43 másodperccel a vége előtt. Eksztázisban játszott a hazai csapat, a szolnoki sátorban pedig forrósodott a hangulat.

Olyannyira, hogy Szivós Márton végleges kiállítása után Aleksic góljával már 4 gól volt az előnye a Szolnoknak, Decker Attila “meg is őrült a kapuban” (védése után persze). Három perccel a vége előtt Kayes szépített (11-8),

Hiába, a Szolnok ügyesen tartotta a végén az eredményt. Óriási meglepetésre a Szolnok játszhatja a Vasast kiverő Egerrel a bajnoki döntőt.

Eredmény – férfivízilabda OB I., elődöntő, 2. mérkőzés:

Szolnoki Dózsa – A Híd Szeged 11-8 (2-1, 2-3, 4-3, 3-1)
A gólszerzők:
Aleksic, Nyéki 4-4, Pásztor 2, Hosnyánszky 1, illetve Kayes, Szivós 2-2, Varga, Decker Á., Török, Younger 1-1

A párharc végeredménye: 2-0 a Szolnok javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik