Sport

Rangadón támadtak fel a svédek

Svédország (svédország, )
Svédország (svédország, )

Svédország egy paprikás hangulatú összecsapáson nyert 2-1-re Csehország ellen az A csoportos jégkorong-világbajnokságon.

A hoki-vb pénteki nyitónapján a legnagyobb meglepetést a társházigazda Svédország okozta, amely 3-2-re kikapott Svájctól. Kesergésre azonban nem volt idő, szombaton este már a Csehország elleni presztízsmeccs következett.

A háromkoronások a második harmad elejére elhúztak két találattal, ám Jiri Hudler belepiszkálós góljával szépítettek a csehek. Parázs kis csata alakult ki a jégen, erre utalt az is, hogy a második felvonás végén elcsattant egy-két pofon a jégen, igaz, csak Landeskog ült ki két percre. A végén kicsit rezgett a léc hazai szempontból, ugyanis Csehország nagyon megnyomta a meccs hajráját, ráadásul az utolsó másodpercekben véglegest kapott Henrik Tallinder, aki egy cseh játékost vert fejbe a botjával. Csehország végül nem tudott egyenlíteni, megvan a svédek első győzelme a vébén.

Öt másik mérkőzést is rendeztek a játéknapon, melyeken végül nem született meglepetés, de több helyszínen is közel jártak hozzá a felek. Például az EBEL-es hokisokra építő Ausztria, illetve Dánia vezetett az Usa, valamint Kanada ellen, ám végül mind a két összecsapáson bejött a papírforma.

A címvédő oroszok Lettország rendeztek gálaelőadást nyitás gyanánt, a kissé álmosan kezdő szbornaja 6-0-ra nyert. A finnek már két sikernél járnak, ráadásul Szlovákiát sikerült a rendes játékidőben két vállra fektetni. A szlovének sokáig pariban voltak Norvégiával, de a rutin végül az északiak javára döntött.

Eredmények – jégkorong-világbajnokság

H csoport (Helsinki):
Oroszország-Lettország 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)
Egyesült Államok-Ausztria 5-3 (1-2, 4-1, 0-0)
Finnország-Szlovákia 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

S csoport (Stockholm):

Kanada-Dánia 3-1 (0-1, 2-0, 1-0)
Norvégia-Szlovénia 3-1 (2-1, 0-0, 1-0)
Svédország-Csehország 2-1 (1-0, 1-1, 0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik