Sport

Michelisz pazarul hajrázott a Hungaroringen

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

A Zengő Motorsport versenyzője az utolsó pillanatokban szerezte meg a második rajthelyet a túraautó-világbajnokság magyarországi állomásán. A második futamon a kilencedik helyről indul.

Michelisz Norbert a múlt hétvégén dobogós helyet tudott szerezni a Slovaki Ringen, így megfelelő önbizalommal várhatta a túraautó-világbajnokság magyarországi állomását.


Fotó: MTI

A szombaton, a Hungaroringen tartott időmérő első szakaszában sokáig a második volt a Zengő Motorsport pilótája, egyedül az összetettben vezető Yvan Müller volt gyorsabb nála. A végére beelőzte őket Gabriele Tarquini, de Michelisz így is tükörsimán jutott be a Q2-be.

A kvalifikáció második szakaszában már Müller diktálta a tempót, a francia jó fél másodpercet vert a mezőnyre a Chevrolet-val.  A Q2 utolsó pillanataiban Michelisz Norbert remekül hajrázott, így ő kaparintotta meg a második rajtkockát, a két csapattárs, Tarquini és Monteiro lett a harmadik és a negyedik.

Mindez azt jelenti, hogy a vasárnapi első futamon a második helyről rajtol, a másodikon pedig a kilencedikből – a fordított rajtrács miatt.

“Nagyon örülök a második rajtkockának, mert így megvan az esélyem arra, hogy dobogós helyezésért harcoljak vasárnap” – nyilatkozta az időmérő utáni sajtótájékoztatón Michelisz, aki hozzátette, majdnem tökéletes kört sikerült teljesítenie, s kiemelte, ez az eddigi legjobb kvalifikációs eredménye az idei szezonban.

“Amiatt különösen boldog vagyok, hogy a Hondával versenyzők közül ma én voltam a leggyorsabb. Mindenképpen szeretnék valamit visszaadni azoknak a szurkolóknak, akik miattam kilátogatnak a Hungaroringre” – zárta értékelését a tavaly Mogyoródon futamot, összetettben pedig privát vb-címet nyert magyar pilóta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik