Sport

Késsel a torkán is bírta a strapát a Nets

Brooklyn Nets (brooklyn nets, )
Brooklyn Nets (brooklyn nets, )

Chicagóban nyert a brooklyni kosárlabdacsapat, amely így akár tovább is juthat az NBA rájátszásában.

A Brooklyn Nets még győzelemmel kezdte a Chicago Bulls elleni párharcot a tengerentúli kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében, ám a Bikák ezt követően zsinórban hármat nyertek. Legutóbb aztán megint a feketemezesek diadalmaskodtak, azonban pénteken hajnalban a szeles városban vendégszerepeltek, egy hazai siker pedig a Nets kiesését jelentette volna.

Az élet azonban enyhén szólva is beleszólt a Chicago terveibe, mivel  a legjobbját, Derrick Rose-t már egy jó ideje nélkülöző Bullsban Luol Deng és Kirk Hinrich sem állt edzője rendelkezésére. A kiegyenlített összecsapáson a Nets rendre lépéselőnyben volt ellenfelével szemben, majd a hajrában Andray Blatche dobott két mezőnykosarat, valamint értékesített két nagyon fontos büntetőt.


Nate Robinson légibemutatója most nem ért győzelmet
Fotó: AFP

95-92-es vendégvezetésnél még mindig volt esélye a Bullsnak, ugyanis előbb Belinelli dobhatott rá viszonylag tisztán egy hármast, de a labda a gyűrűről lecsorgott. 3 másodperccel a vége előtt még a center Joakim Noah és az irányító Deron Williams startolhatott egy feldobott labdára, ám hiába a 20 centis magasságbeli különbség a két játékos között, a Brooklyn hozta el a bogyót és megnyerte a meccset. Következik a mindent eldöntő hetedik összecsapás!

Idő közben a Golden State Warriors megváltotta a jegyét a következő körbe. A citromsárgába öltözött oaklandi arénában a Denver Nuggets kaparintotta meg a vezetést az első félidőben, ám a sebességet váltó GSW a harmadik 12 percben a maga javára fordította a találkozó állását, és négy pontnál közelebb már nem engedte riválisát, 92-88-as hazai siker lett a vége, a kaliforniai együttes 4-2-re nyerte meg a párharcot.

Nem vár könnyű feladat Stephen Curryékre a következő körben, ugyanis a Los Angeles Lakerst kisöprő San Antonio Spurs lesz majd az ellenfél. Jó hír ugyanakkor a Golden State számára, hogy már hajnalban visszatért a pályára David Lee, akiről áprilisban még azt mondták, ki kell hagynia a szezon végét. Az erőcsatár ugyan még csak egy percet töltött a parketten, lesz azonban pár napja a következő párharcig, Mark Jackson akár több feladatot is bízhat majd rá a folytatásban.

Eredmények – NBA-rájátszás, 1. kör

Kelet:

Chicago Bulls Brooklyn Nets 92-95
Az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharc állása: 3-3

Nyugat:

Golden State Warriors Denver Nuggets 92-88
A párharcot 4-2-re nyerte a Golden State.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik