Sport

„Temetésre” készültek, lebőgtek

boston celtics (boston celtics, )
boston celtics (boston celtics, )

Továbbra is életben maradt a Boston Celtics a New York Knicks ellen az NBA rájátszásában.

Pár nappal ezelőtt még a kisöprés fenyegette a Boston Celticset a tengerentúli kosárlabda-bajnokság (NBA) rájátszásának első körében, ugyanis a New York Knicks összesítésben 3-0-ra vezetett az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcában. Egy hazai mérkőzést aztán sikerült megcsípniük Paul Pierce-éknek, ám magyar idő szerint csütörtökön hajnalban a New York-i Madison Square Gradenben vendégszerepeltek, ahová a hazai játékosok talpig feketében érkezte meg – állítólag a Celtics „temetésére” készülvén.


Fotó: AFP

Jó hazai kezdés után a Celtics vette át az irányítást, a New Yorknak pedig a legnagyobb fegyvere mondott csődöt: a tripladobás. A Knicks játékosai 22 kísérletből csak 5-öt dobtak be, ez a 23 százalékos mutatót sem éri el. Végül ki is kaptak 92-86-ra, így a Boston feljött 3-2-re, hazai környezetben akár egyenlíthetnek is a zöldek a párharcot illetően. Kezd komollyá válni egyébként a dolog, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint a találkozó végi szócsata a két fél játékosai között.

Közben a Houston Rockets is tartja magát az Oklahoma City Thunder elleni párharcban, a Rakétások a legutóbbi összecsapáson második győzelmüket aratták. Ebben hatalmas szerepe volt a korábban az OKC-ben pattogtató James Hardennek, aki 31 pontot dobott úgy, hogy hét triplát is elsüllyesztett a gyűrűben. A Thunder 3-2-re vezet a párharcban.

A játéknap harmadik mérkőzésén az Indiana Pacers legyőzte az Atlanta Hawkst, így ismét előnyben van összesítésben.

Eredmények – NBA-rájátszás, 1. kör

Keleti főcsoport:

New York Knicks – Boston Celtics 86-92
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3-2, a New Yorknak.

Indiana Pacers – Atlanta Hawks 106-83
A párharc állása: 3-2, az Indianának.

Nyugati főcsoport:

Oklahoma City Thunder – Houston Rockets 100-107
A párharc állása: 3-2, az Oklahoma City javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik