Sport

Ez aztán a nemzetközi bajnoki cím!

kosarlabda(960x640)(7).jpg (kosárlabda, )
kosarlabda(960x640)(7).jpg (kosárlabda, )

Szlovák bajnoki címet szerzett kedden a Kassa női kosárlabdacsapatával a magyar válogatott Krivacsevics Tijána és Quigley Allie.

Hogy milyen világban élünk? Régen elképzelhetetlen lett volna, hogy Quigley Alle és Kravicsevics Tijána nevéről kapásból rávágja az ember, hogy mindketten “ősmagyarok”. Ehhez képest Quigley – aki az Egyesült Állmokban született és 2010-óta magyar válogatott – és Krivacsevics – egyéves kora óta él Magyarországon, amikor édesapja, Krivacsevics Dragoljubaki, jelenleg a Vasasnál kosáredző úgy döntött, Vajdaság helyett inkább hazánkban telepszik le – a Kassával lett most szlovák bajnok.

A wbasket.hu szaklap tájékoztatása szerint a kassaiak hazai pályán 80-63-ra győztek a döntő utolsó, ötödik meccsén a Rózsahegy ellen, és 3-2-es összesítéssel nyerték a finálét. A sorsdöntő találkozón a tizedik bajnoki aranyát begyűjtő együttesből a magyar válogatott Quigley 24, Krivacsevics pedig 8 pontig jutott.

Na, ez egy igazi nemzetközi bajnoki cím! Amúgy a Kassa és a Rózsahegy is részt vesz pénteken és szombaton a magyar-szlovák közös négyes döntőben, amelyben magyar részről a bajnok és kupagyőztes Sopron, valamint a Győr lép pályára Kassán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik