Sport

Újra ringbe száll a nehézsúly királya

lennox lewis (lennox lewis)
lennox lewis (lennox lewis)

Lennox Lewis honfitársa, a brit nehézsúlyú David Price felkészülését segíti a veterán Tony Thompson elleni, július 6-án esedékes visszavágóig.

David Price júliusban megpróbál bosszút állni a 41 éves amerikai Tony Thompsonon (37 meccs: 34 Gy / 25 KO / 3 V), aki idén február 23-án Liverpoolban egy darabig tűrte a nagydarab fehér titán rohamait, majd egy jól irányzott jobb csapottal padlóra küldte 29 éves ellenfelét. Azt nem lehetett eldönteni, hogy az angol közönség meglepetésében vagy a gyönyörtől hörgött…

Egy biztos, Price összcsuklott, mint egy marionettbábu, és hiába számolt rá a bíró, nem találta 10-ig az egyensúlyt. A britek újkori nehézsúlyú reménységének ez volt az első veresége (16 meccs:15 Gy / 13 KO / 1 V) és gyorsan ki akarja köszörülni a csorbát.

Önkritikája azonban ezek szerint van, ugyanis a 203 centis bunyós legendás honfitársa, Lennox Lewis segítségét kérte a visszavágó kapcsán. A korábbi világelső segédedzőként tér vissza a szorítóba, így segíti Price-t a felkészülésében. Lewis a jövő héten utazik Kanadába, hogy ott tudásával és tapasztalatával segítse honfitársát.

Price az angol nehézsúly egyik olyan ígérete, aki méretét, ütőerejét tekintve esetleg felvehetné a versenyt a Klicsko fivérekkel. Mi ebben kétkedünk, de úgy látszik, Lewis nem. „David egy nagyon ígéretes bokszoló. Az edzéseket igen komolyan veszi, és nagyon elszánt, hogy megbosszulja azt a vereséget Tony Thompsonnak. Mint bunyós, maximálisan átérzem a helyzetét, és segíteni akarok neki, hogy elérje a célját” – nyilatkozta Lewis. Ő már csak tudja. Csak nehogy megint jöjjön a jobbos…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik