Sport

Ilyet is ritkán látni Los Angelesben

los angeles lakers (los angeles lakers, )
los angeles lakers (los angeles lakers, )

Már a rájátszás első körében kisöpörték a Los Angeles Lakers kosárlabda-csapatát. 1967-ben történt meg utoljára ez a csúfság az együttessel.

Nagyjából már a playoffs kezdetén sejteni lehetett, hogy az arany-lila együttes nem sok sót fog megenni az egyenes kieséses szakaszban, ugyanis még az alapszakasz végén elveszítette a csapat a legjobbját, Kobe Bryantet. Ha mindez nem lett volna elég, a dörzsölt veteránokkal, na meg a liga egyik, ha nem a legjobb edzőjével felálló San Antonio Spurs volt a Lakers ellenfele az első körben.

A Los Angeles az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc első két összecsapásán még úgy ahogy tartani tudta magát, ám a Spurs ott vitte be a két legnagyobb ütést, ahol igazán fák: a Staples Centerben. A Sarkantyúsok ugyanis 120-89-re nyerték meg az első Los Angeles-i összecsapást, majd a legutóbbit 103-82-re, a 23 pontot szerző Tony Parker vezérletével.

Mindez azt jelenti, hogy a Lakers a rájátszás első körében 4-0-s összesítéssel búcsúzott, azaz kisöpörték. Korábban ilyen csak egyszer fordult elő a franchise történetében és az sem a közelmúltban, hanem 1967-ben.

Söpört a címvédő Miami Heat, amely egy könnyed 88-77-es sikerrel zárta le a Milwaukee Bucks elleni párharcot. LeBron James ezúttal is megállíthatatlan volt, 30 pontja, 8 lepattanója és 7 asszisztja önmagáért beszél.

A Boston Celtics megúszta azt a csúfságot, hogy négy mérkőzés után búcsúzzon a rájátszástól, ugyanis hosszabbításban nyerni tudott a New York Knicks ellen. Igen ám, csakhogy a következő találkozót ismét a Madison Square Gardenben, vagyis a Knicks otthonában rendezik, azaz nem áll túl jól Paul Pierce-ék szénája.

A Golden State Warriors mindeközben megnyerte második hazai mérkőzését is a Denver Nuggets elleni, igencsak élvezetes párharcban, így már 3-1-re vezet az összesítésben.

Eredmények – NBA, rájátszás, 1. kör

Nyugati konferencia:

Los Angeles Lakers – San Antonio Spurs 82-103
A párharcot a San Antonio nyerte meg 4-0-ra.

Golden State Warriors – Denver Nuggets 115-101
A párharc állása: 3-1, a Golden State javára.

Keleti konferencia:

Milwaukee Bucks – Miami Heat 77-88
A párharcot a Miami nyert meg 4-0-ra.

Boston Celtics – New York Knicks 97-90 – hosszabbításban
A párharc állása: 3-1, a New York javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik