Sport

Ők négyen már kilapátolták magukat az Eb-re

Galambos-Peter(430x286)(1).jpg (galambos péter, )
Galambos-Peter(430x286)(1).jpg (galambos péter, )

Két egység már kiharcolta az Európa-bajnoki csapatba kerülést az idén 30. alkalommal megrendezett Simády Béla-emlékversenyen, amely a magyar evezősök számára válogatóként is szolgált.

A hazai legjobbak mellett szerb és szlovák versenyzők is részt vettek a hétvégi Maty-éri regattán, ahol a vasárnapi versenynap után aztán biztossá vált, hogy a Simon Béla, Juhász Adrián kormányos nélküli kettes és a Galambos Péter, Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpárevezős ott lesz a május végén kezdődő, sevillai kontinensviadalon – a mostani teljesítményük alapján ugyanis megkérdőjelezhetetlen a hazai fölényük.

Utóbbi páros tagjai a szombati győzelem után a zárónapon egypárban is az élen végeztek – Galambos nyert Matyasovszki előtt.

Egypárevezősben Széll Domonkos, illetve Szabó Katalin nyert, női kétpárevezősben pedig Sváb Dorottya és Sztankó Zsuzsanna duója lett a legjobb. Négypárban a férfiaknál a Budapest Evezős Egyesület-Danubius Nemzeti Hajós Egylet versenyegyesülés győzött, míg a nőknél a Csepel Evezős Klub hajója volt a leggyorsabb.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik