Sport

Babosék tornát nyertek Marokkóban

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Babos Tímea a luxemburgi Mandy Minellával az oldalán megnyerte a marrákesi női tenisztorna párosversenyét.

Babos Tímeának egyesben nem ment a 235 ezer dollár összadíjazású, salakpályás tenisztornán Marokkóban, ugyanis szólóban már kedden búcsúzott a küzdelmektől. A luxemburgi Mandy Minellával kiegészülve a párosok versenyében azonban menetelt, olyannyira, hogy vasárnap a döntőben voltak érdekeltek.

Kemény ellenfél várt a magyar, luxemburgi kettősre, ugyanis a negyedik helyen rangsorolt Petra Martic, Kristina Mladenovic horvát, francia duóval csaptak össze. Az első szettben kiegyenlített volt a csata, ám mivel Babosék egyszer el tudták venni ellenfelük adogatását, így végül 6-3-ra megnyerték a felvonást.

A második szettben a Martic, Mladenovic páros játéka rohamosan romlott, Babosék pedig még rátettek egy lapáttal addigi teljesítményükre, így hamar elhúztak 4-0-ra, a rivális csak ekkor tudta hozni először az adogatását. A magyar, luxemburgi párost mindez nem zavarta meg, végül megnyerték a következő két játékot, így közel 54 percnyi játék után tornagyőzelmet ünnepelhettek.

Babos idén januárban Hobartban és Bogotában is túljutott az elődöntőn Minellával, Kolumbiában a duó meg is nyerte a versenyt. A mexikói Monterreyben a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán diadalmaskodott. A magyar játékos tavaly Birminghamben ünnepelte első tornagyőzelmét párosban WTA-eseményen, akkor a tajvani Hszie Szu-vej volt a párja.

Eredmény – WTA-torna, Marrákes, női páros, döntő

Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 3.) – Petra Martic,Kristina Mladenovic (horvát, francia, 4.) 6-3, 6-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik