Sport

Szilágyi Áron újra dobogón

Olimpikonunk nyerte szombaton a kardozók athéni Világkupa-versenyét.

A londoni olimpia bajnoka, a világranglista vezetője nagyszerű vívással jutott el az elődöntőig: első négy asszója közül a legszorosabbat is hat tussal, 15-9-re nyerte, még a 64 között a spanyol Pablo Moreno ellen. Ezt követően – a hazai sportági szövetség beszámolója szerint – 15-8-ra verte a francai Nicolas Rousset-t, 15-4-re az orosz Borisz Szavicsot, majd 15-5-re a román Tiberiu Dolniceanut.

Az elődöntőben a francia Vincent Anstett sem tudta megállítani a magyar kardozót, aki 15-10-zel lépett tovább. A döntőben a német Benedikt Wagner volt az ellenfele, de csak a mérkőzés feléig. Szilágyi 8-6 után meglépett és simán győzött 15-9-re.

A Vk-sorozat idei első három állomásán – Madridban, Padovában és Budapesten – bronzérmes volt, majd Moszkvában ötödikként zárt, s most, a majdnem egy hónapos vívószünetet követően az Akropolisz Kupa megnyerésével tért vissza a pástra.
Az athéni viadal 64-es főtábláján hét magyar kardozó szerepelt, de Szilágyin kívül egyikük sem jutott tovább a legjobb 16-nál.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik