Sport

Kiesett a Veszprém, a Kiel ment tovább

MKB Veszprém (mkb veszprém, nagy lászló, kiel, )
MKB Veszprém (mkb veszprém, nagy lászló, kiel, )

Nem sikerült a bravúr a magyar bajnoknak a férfikézilabda Bajnokok Ligájában.

Eredmény – férfikézilabda Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 2. mérkőzés:

MKB Veszprém – THW Kiel 28-29 (14-12)

Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Császár 4 (4), Gulyás 3, Iváncsik G. Iváncsik T. 1 (1), Jamali 1, Laluska, Nagy 5, Oneto, Rodriguez 4, Schuch, Sulic 4, Terzic, Ugalde 4. Vezetőedző: Antonio Carlos Ortega

Kiel: Omeyer, Palicka (kapusok), Ahlm 2, Ekberg 1, Ilic 2 (2), Jicha 6, Klein, Narcisse 3, Palmarsson 2, Sigurdsson 3, Sprenger, Toft Hansen 1, Vujin 7 (1), Wienczek, Zeitz. Vezetőedző: Alfred Gislason

Kiállítások: 8, illetve 12 perc

Hétméteresek: 6/5, illetve 5/4

Továbbjutott a Kiel.

Barcelona (spanyol)-Atlético Madrid (spanyol) 32-24 (15-9)

Továbbjutott: a Barcelona, 52-49-es összesítéssel


A magyar kézilabdázás szempontjából is kulcsfontosságű meccset és párharcot bukott el az MKB Veszprém, pedig nagyon közel volt ahhoz, hogy a címvédő, bombaerős Kiel ellen továbbmenjen.

A kiesés oka – véleményünk szerint – az első meccs utolsó szakaszában történtekben keresendő. Akkor, 28-22-re vezetett Németországban a Veszprém, de a macedón játékvezetők kétszer is kiállították a védekezésünk és a támadásaink oszlopát, Nagy Lászlót, a Kiel pedig egyenlíteni tudott a szétesó védekezéssel jelentkező magyar csapat ellen.

A visszavágón sem nekünk kedveztek a játékvezetői ítéletek, de azt is meg kell vallani, hogy a második félidőben nem tudott a Veszprém olyan kreatívan támadni, mint az elsőben. Chema Rodriguez és Nagy László mellé nem nagyon tudott más felzárkózni, ezt pedig nem bírta el a magyar bajnok.

Nem lesz két magyar BL-döntős csapat idén, meg kell elégednünk a Győr női együttesével. A Veszprém idén még “túl kicsi” volt, ennek minden hátrányával, de fejlődése töretlen, és jövőre szinte biztosak vagyunk benne, hogy összejön majd a Final Four.

Élő, szöveges közvetítésünk az alábbiakban olvasható.

VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK. A KIEL MENT TOVÁBB.

56-60. PERC: A nagy szívvel játszó Chema hozta közelebb a magyarokat – 25-27. Palmarsson meccse volt a mai, a lehető legjobbkor lőtt a Kiel szempontjából, majd Ahlmot kiállították – 25-28. Gulyás lőtte a 26. magyar gólt. Narcisse színészkedett azután, a Kiel vezethette tovább a támadást. Jicha belőtte, 26-29. Ugalde harcolt ki hetest az 58. perc elején, a büntetőt Császár belőtte – 27-29. 1 perc 45 másodpercnél támadhatott a Veszprém, Narcisse-t ekkor kiállították. Nem voltak gyorsak a veszprémi támadások, de Ugalde 28-29-re hozta fel a mieinket. Fél perccel a vége előtt Gulyás ellőtte, a Kiel megkapta a labdát, vége…

51-55. PERC: Császár lőtte a Kiel kapusába a labdát, nehéz helyzetben volt a Veszprém az utolsó tíz perc elején. Alilovic megsérült ráadásul, le kellett jönnie a pályáról. Gulyás lövése mellément, kétségbeesett pillanatokat élt át a Veszprém Aréna nyolc perccel a vége előtt. Sőt, Ahlm is betalált, időt kellett kérnie a Veszprém mesterének – 23-26. Az 54. percben nagy nehezen befújtak egy hetest a mieinknek, Császár belőtte – 24-26. Győri csodára volt szükség! Fazekas védett remekül, de a kipattanót Vujin belőtte – 24-27.

46-50. PERC: 22-22, emberhátrányban megint lejött a kapusunk, Narcisse félpályáról bepasszolta. Alapos hullámvölgybe került az MKB, Vujin góljával átvette a vezetést a Kiel, 22-23. Időt kért a Veszprém ekkor. Nagy eladta, Jicha megindult, két góllal húzott el a Kiel – 22-24. Sulic jött közelebb 23-24! Pokoli hajrára volt ekkor kilátás. Alilovic mutatott be fontos védést, majd Chema ellen ítéltek a dánok, Sigurdsson meg belőtte, amit be kellett neki, sajnos – 23-25.

41-45. PERC: Nem jött ki túl jól az előnyből a Veszprém, egyetlen gólt sem sikerült szerezni, kaptunk viszont egyet. Palmarsson meg sajnos belelendült – 19-18. Sulic és Ekberg pillanatai jöttek ezután, utóbbinak ez volt az első pillanata – szerencsére. Ugalde olyan messzire berepült a szélről, hogy nem lehetett más a vége, mint gól, a 21. magyar. Vujin hetese jött ezután, Alilovic nem tudott vele mit kezdeni. Terziccsel szemben szabálytalankodtak, a hetest Császár lőtte be – 22-20. A dán sporik nem igazán a Veszprémnek fújtak, ennek ékes bizonyítékaként egy eladott labdát visszadtak a Kielnek. Naná, hogy gól lett a vége (Narcisse), Sulicot meg kiállították.

36-40. PERC: Kőkemény meccs volt, látszott, hogy minden bizonnyal nem születik annyi gól, mint Németországban, ez pedig a Veszprémnek kedvezett. Jicha hatalmas gólokat lő, ha lő, a 36. percben is ezt tette. Nem hagyta viszont a Veszprém, hogy a Kiel átvegye a vezetést (17-16), majd egy remek támadás után Chema átadása után Sulic növelte kettőre az előnyt. Sőt, Chema is betalált a német lépéshiba után, ráadásul kiállítottak egy németet – bravúros 40 másodperc (19-16) !!!! Palmarsson lehetetlen szögből szépített aztán.

31-35. PERC: Vujin gólja nyitotta a második félidőt, rá Chema válaszolt, majd Sigurdsson 15-14! Majd a gyenge veszprémi támadás végén 15-15-re alakult az állás, nem jól indult a második játékrész. Császár állhatott oda egy heteshez a 35. percben, bevágta – 16-15. Schuchot megint kiküldték aztán, ez volt a második két perce.

VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

26-30. PERC: Jicha hozta közelebb a németeket – 12-9. Jamaliiiiii – akkor, amikor kellett, már passzívot jeleztek a dánok – 13-9. Marko Vujin dühből válaszolt egykori csapatának, nagyon izgalmas volt a mérkőzés. Nagy Lászlót nem tudták megállítani a vendégek –14-10-re vezetett a Veszprém három perccel a félidő vége előtt. Vujin Fazekas védése után valahogy megkaparintotta a lasztit, és nagyon bevágta a kapuba – 14-11. Időt kért az utolsó percben Carlos Ortega. Jamali ellőtte idő előtt, majd Sulicot 3 másodperccel a vége előtt kettő percre kiküldték… Narcisse meg belőtte az utolsó másodpercben.

21-25. PERC: Gyorsan heteshez jutottak előnyben a kieliek, Alilovic állt be a büntetőhöz, Ilic lövését ki is védte. Rendkívül érdekes húzásként Ortega lehozta Fazekast hátrányban, Sulic meg kihasználta a bravúros lépést, hisz Nagy Lászlóra Jicha kilépett, de volt még terület a támadáshoz, 11-7!!! Ahlm hűtötte le a túlzott kedélyeket, Gulyás meg visszahozta – 12-8! Jamali remekül védekezett aztán Jichával szemben, a 24. percben időt kért a Kiel vezetőedzője. Palmarsson távoli lövését védte Fazekas.

“Hajrá, fiúk! Szurkolok nektek Marakeshből” – jelezte a teniszező Babos Tímea a facebook oldalán!

16-20. PERC: Nagy László szerezte a harmadik gólját a 16. percben, visszaállt a háromgólos differencia. Vujin lőtt nagy gólt aztán, nem lehetett fellélegezni. Sokkal kevesebb gól esett, mint az első mérkőzésen, a Kiel nem esett abba a hibába, mint egy hete. Chema eladta a labdát, Sprenger vihette a kapura, Fazekas óriási ziccert védett. Gulyás lőtte a 10. magyar találatot – 10-7, kár, hogy Schuch Timuzsint a 20. percben kiállították.

Eperjes Károly színművész is a helyszínen nézi a találkozót. Csakúgy, mint Áder János köztársasági elnök.

11-15. PERC: Narcisse egyenlített a 11. percben, 5-5. Nem engedte azonban Ugalde, hogy átvegyék a vezetést, ugyanis két gólt lőtt 15 másodperc alatt (Vujin hibázott). A végletekig kijátszott német támadás végén kapufára ejtett a Kiel, Sulic meg gólt lőtt, 8-5. Ilicet kiküldték, miután Chemával szemben összezárt, a hetest Omeyer védte. Hosszan támadtak a németek emberhátrányban, a dánok engedték. Nagyon sokáig, a végén Jicha benyeste, 8-6.

6-10. PERC: Remekül védekezett a meccs elején a magyar bajnok. UGALDE, 5-1, ide. Nagyszerűen alakult a találkozó, mert a Kiel nem tudott mit kezdeni a Veszprém védekezésével. Narcisse-nak nem ment, de az első meccsen sem 50 percig… Toft Hansen lőtte a 8. percben a második vendéggólt. Omeyer a 9. percben védett először, sajnos, majd a Sigurdsson elleni szabálytalanság után hetest kapott a Kiel. Ilic lövését ezúttal sem tudta védeni Fazekas Nándi, 5-3. Aztán másodszor is védett a francia, Jicha pedig kegyetlen nagy gólt szerzett. Egy gólra feljöttek a vendégek.

Nándi, Nándi, Nándi!

0-5. PERC: Elkezdődött a találkozó, a mieink indították az első támadást. NAGY LÁSZLÓ az első gól szerzője, 1-0. Fazekasé meg az első védés, mert ő kezdett a kapuban. Ilic hetesét már nem tudta fogni – 1-1. Terzic lőtt nagyon fölé, majd Fazekas mutat be egy védést. Zúg az Építők, építők a lelátóról. Egy remek zárás után Nagy László szerzi meg a 4. percben a második magyar gólt. Fazekas Vujin lapos lövését fogta, majd Sulic lövését védte a német kapus, még jó, hogy Toft Hansent kiállították, és hetest kapott a Veszprém. Iváncsik Tamás dolgozza le a hátrányt. Naná, hogy Fazekas ismét véd, majd Sulic 4-1-re alakítja az állást.

Dán játékvezetők, Olsen és Pedersen irányítanak.

Fantasztikus a hangulat a Veszprém Arénában, természetesen telt házzal. Császár Gábor pár órával a meccs előtt Facebook-oldalán jelezte, egy jegy felszabadult, akit érdekel, írjon neki. Azonnal lecsaptak a lehetőségre.

Hamarosan kezdődik a mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Beharangozó:

Igen, ez lesz az év meccse, annak ellenére, hogy később még újra elhasználhatjuk majd ezt a közhelyes kifejezést. Mármint akkor, ha a magyar bajnok nagy meglepetésre búcsúztatja a férfikézilabda Bajnokok Ligája címvédőjét, majd megrendezi a Final Fourt Magyarországon.

Igen, ez egy álomkoreográfia, de nem áll messze a valóságtól. Ugyanis az MKB Veszprém parádés védőjátékot bemutatva, hatalmas egyéni teljesítmények mellett már majdnem a párharc első meccsén óriási meglepetést okozott. Tekitve, hogy már 28-22-re is vezetett 10 ezer néző előtt, Németországban.

Aztán a macedón játékvezetőknek (is) köszönhetően a végét elrontotta a magyar csapat, és a győzelem is kicsúszott a kezéből, 32-31-re nyerte az első felvonást a Kiel.

Veszprémben óriási a várakozás, a szurkolók azt kérték egymástól, mindenki pirosba öltözve jelenjen meg a meccsen. A találkozó előtt egy nappal meglátogatta a mieink edzését Áder János köztársasági elnök is.

A meccs jelentősége akkora, hogy a televíziós közvetítési jogokat birtokló Digi Sport átadta a lehetőséget az MTVA-nak is, így a meccs az M1-en is követhető majd.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik