Sport

Michelisz újra az élmezőnyben

Michelisz Norbert (michelisz norbert, )
Michelisz Norbert (michelisz norbert, )

Michelisz Norbert a harmadik rajtkockát kaparintotta meg a Slovakia Ringen.

Michelisz Norbert eddigi szezonja nem épp a sikerekről szólt a túraautó-világbajnokságon, ám ezen a hétvégén Szlovákiában randevúzik a mezőny, ott, ahol honfitársunk tavaly pole-pozícióból indulhatott. A szombati időmérő az eddigiek alapján álomszerűen alakult a Zengő Motorsport és versenyzője számára, ugyanis a Honda most megbízható volt, Michelisz a Q1-ben be is hozta negyedik helyen az autót, így bejutott a kvalifikáció második szakaszába.

A Q2-ben Michelisz egy apró hiba miatt a harmadik helyre csúszott vissza, majd onnan már nem is tudott elmozdulni. Mindez azt jelenti, hogy a vasárnapi első futamon a harmadik, a második versenyen pedig a nyolcadik helyről indulhat a Slovakia Ringen.

A Honda egyébként kisajátította az első helyeket az időmérőn: Gabriele Tarquini szerezte meg a pole-t, Tiago Monteiro ért oda a második rajtkockába, Michelisz pedig a harmadikba.

“Nem voltam boldog a reggeli szabadedzések alatt, ugyanis akadt pár probléma az autóval. Ugyanakkor voltak biztató köreim is. Az időmérővel már elégedett vagyok, akkor már éreztem, hogy sikerült kijavítanunk a hibákat. Azt tudtam, hogy benne leszek az első tízben, de arra nem gondoltam, hogy odaérek a harmadik helysre” – mondta az időmérő után Michelisz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik