Sport

Mi van veletek fiúk? Ismét vesztett az ETO!

Ellentétes félidők után a Paks 4-3-ra nyert Győrben, így megszakadt a hazai veretlensége az ETO-nak.

Gyorsan vezetést szerzett a bajnokságot nagy fölénnyel vezető Győr, ám ezután a paksiak kezdeményeztek többet. Akadtak is lehetőségeik az egyenlítésre, de ezekkel nem tudtak élni. A hazai csapat aztán az első játékrész utolsó negyedórájában kétszer is pontosan fejezte be a támadását, így számára megnyugtató előnnyel vonulhatott az öltözőbe.

A háromgólos hátrány birtokában sem adta azonban fel a mérkőzést a Paks, a második játékrész elején két perc alatt egygólnyira zárkózott fel, majd továbbra is nagy lendülettel vetette magát a küzdelembe. Sok volt a szabálytalanság, a vendégek keményen és határozottan játszottak, ennek eredményeként bő tíz perccel a vége előtt egyenlítettek, kevéssel a lefújás előtt pedig a győzelmet jelentő gólt is megszerezték, s nagy meglepetésre elvitték a három pontot Győrből.

A lefújást követően mindkét edző elmondta, hogy iskolás gólokat kapott csapata és hogy meglepetés volt számukra a második félidő. Persze mindkettőjük számára ellenkező előjellel – és ezúttal sajnos Pintér Attila lehetett csalódott.

Pintér Attila: – Nem tudom, mi történhetett, nagy, buta hibákat követtünk el. Megnyert meccset veszítettünk el, nem volt benne a meccsben, hogy a Paks egyenlít. Játékban az első félidőben mindent jól megoldottunk, tulajdonképpen utána is, de buta hibákat követtünk el a bekapott gólok előtt. Nehéz ilyenkor bármit is mondani… Az nem létezik, hogy egy lövésbe nem vetődünk bele! A szünetben kértem, ne legyenek könnyelműek, erre az ellenfél fordított. Nem szabad, ezeket el kell dobni. Játékban az első félidőben mindent megoldottunk, a másodikban is mentek, csinálták, voltak lehetőségeink is, de ilyen hibákat nem szabad elkövetni. Hogy a lövő játékost nem blokkoljuk, nem is értem… Két nagy gólt is rúgott az ellenfél, de úgy érzem, két olyan hibát is elkövettünk, amiből lejöttek belőlünk, mi meg nem csináltunk taktikai faultot. Nem szeretnék másról véleményt mondani, de azért van más körülmény is, azt gondolom. A vereség ellenére most is büszkének kell lennem a csapatra, ugyan ezek a játékosok szerezték a korább győzelmeket is.

Tomislav Sivic: – Az első félidőben sem játszottunk rosszul, de hatalmas védelmi hibákat követtünk el. Nagyon jól játszottunk, és akkor kaptunk gólt, amikor nem kellett volna. Egy–nullánál nekünk volt ziccerünk, muszáj lett volna passzolni Heffler Norbinak a Tökölihez, akkor egy–egy lett volna. Úgy kaptunk három gólt, hogy nem mindennapos, általános iskolai hibákat követtünk el. És akkor bementünk az öltözőbe, és dicsértem a fiúkat, ők meg nézték, mi van velem. De én tényleg úgy éreztem. A fociban előfordul olyan, velünk már nem is először, hogy jól játszunk, és akkor kapunk gólokat, amikor nekünk kellene szerezni. Ebből egyszer csak ki kellett mászni. Mind a három csere gólt szerzett, és a csapat megmutatta, hogy van karaktere: három–nulla után felállni és győzni a listavezető ellen, az nem mindennapos dolog. Gratulálok a csapatomnak, a Győrnek pedig gratulálok a bajnoki címhez. Néztem a Győrt a Videoton és a Kecskemét ellen, azt gondolom, jól feltérképeztük, és adtunk egy komoly taktikai választ, amely hála istennek bejött. Három–nullánál sem panaszkodtam, csak az a kis minőség hiányzott, hogy feltegyük a pontot az i-re. Dolgozni fogunk, rajta leszünk azon, hogy ezt is kijavítsuk. 

fotó: eto.hu

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik