Sport

Berki: az Eb-ezüst nem dráma

Berki Krisztián (berki krisztián, )
Berki Krisztián (berki krisztián, )

Olimpiai bajnok tornászunk már a verseny után lezárta magában a moszkvai kontinenstornát.

Amint arról a múlt héten írtunk, Berki Krisztián nagy esélyesként indult a Moszkvában rendezett Európa-bajnokságon, ám a lólengés döntőjében belebakizott a gyakorlatába, így meg kellett elégednie a második hellyel. A nyáron, Londonban az olimpián diadalmaskodó sportoló nem dőlt a kardjába az eredmény miatt, már a következő célokra koncentrál:

„Szerintem sokan túldramatizálják ezt az Eb-ezüstöt, vagy inkább úgy mondom: nem tudják, hogyan közeledjenek ehhez az eredményhez. Persze, én is győzni szeretek a legjobban, mi másért készülnék keményen nap mint nap? De azt is megtanultam az elmúlt évek során, hogy nincs dráma, ha elrontok valamit a gyakorlatomban. Az a dráma, hogy éheznek Afrikában, vagy ha meghal valaki” – mondta napokkal a moszkvai döntő után Berki.


Fotó: MTI/Hszinhua

Berki örök optimistaként most is meglátta a pozitívumot a versenyben, mint mondta, a selejtezőben látszott, hogy ha megcsinálja hiba nélkül a gyakorlatát, akkor három tized előnye van a mezőnyhöz képest. Ha ront, akkor pedig bármikor kicsúszhat a kezéből a győzelem.

„Hozzászoktam már, hiszen az edzéseken sem mindig nyújtok száz százalékot. Más kérdés, hogy versenyen nem szoktam hibázni, de most megtörtént. Bebizonyosodott, hogy én is csak ember vagyok. Amúgy érdekes, hogy a gyakorlat közben én nem hallottam, hogy elrúgtam a kápát, pedig elég hangos volt. Tudtam, hogy hozzáértem egy kicsit, de csak akkor jöttem rá, hogy talán nem is annyira kicsit, amikor a gyúró kérdezte, hogy nem kell-e jég. Erre visszakérdeztem: miért kéne? És akkor mondta, hogy mekkorát szólt, amikor elrúgtam a kápát.”

Berki elárulta, korábban még nem volt ilyen hibája, reméli, a jövőben sem lesz több. Épp ezért az edzőjével, Kovács Istvánnal abban állapodtak meg, hogy nincs leállás, készülnek tovább gőzerővel. Egy kicsit azért így is pihen a lólengés sztárja, nemsokára Tajvanra utazik, ahol megnézi, hogyan működik a helyi tornasport.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik