Sport

Babos egy lépésre az újabb tornagyőzelemtől

Babos Tímea (babos tímea, )
Babos Tímea (babos tímea, )

Babos Tímea a luxemburgi Mandy Minella oldalán bejutott a fináléba a marokkói Marrákesben.

Babos Tímea – aki egyesben kedden búcsúzott – és párja 1 óra 52 perces mérkőzésen diadalmaskodott a Lourdes Domínguez Lino, Arantxa Parra Santonja spanyol kettős felett úgy, hogy az ellenfélnek a második szettben mérkőzéslabdája volt. A magyar, luxemburgi kettős az elvesztett első játszma után a másodikat rövidítésben nyerte meg, majd döntő rövidítésben csikarta ki a győzelmet.

Babosék a fináléban az Olga Szavcsuk, Chanelle Scheepers ukrán, dél-afrikai és a negyedik helyen kiemelt Petra Martic, Kristina Mladenovic horvát, francia duó összecsapásának győztesével találkoznak.


Fotó: MTI/EPA

Babos idén januárban Hobartban és Bogotában is túljutott az elődöntőn Minellával, Kolumbiában a duó meg is nyerte a versenyt. A mexikói Monterreyben a japán Date-Krumm Kimikóval az oldalán diadalmaskodott. A magyar játékos tavaly Birminghamben ünnepelte első tornagyőzelmét párosban WTA-eseményen, akkor a tajvani Hszie Szu-vej volt a párja.

Eredmény – WTA-torna, Marrákes, női páros, elődöntő

Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi, 3.)-Lourdes Domínguez Lino, Arantxa Parra Santonja (spanyol) 3-6, 7-6 (8-6), 10-8 – döntő rövidítésben

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik