Sport

A bronzért csatáznak az egri lányok

Antal Dóra (antal dóra, )
Antal Dóra (antal dóra, )

A ZF Eger női vízilabdacsapata hazai környezetben kapott ki az orosz Kirisitől a Bajnokok Kupája négyes döntőjében.

Rangos tornát rendeznek pénteken és szombaton az egri Bitskey Aladár Uszodában: a női vízilabda Bajnokok Kupája négyes döntőjét. A házigazda ZF Eger az esti mérkőzésen csobbant vízbe, az ellenfél az orosz Kirisi volt.

Nem indult jól a meccs magyar szemmel nézve, ugyanis az oroszok hamar elhúztak 2-0-ra és ugyan Veréb Alexandra révén még az első negyedben betalált az Eger, ezt a nyolc percet 6-1-re nyerte meg a Kirisi. Sajnos a négygólos különbség a félidőig nem csökkent, ugyanis a második játékrészt 2-2-vel tudták le a csapatok.

A harmadik negyed is úgy indult, ahogyan a mérkőzés: orosz góllal. Kilenc találatot hozott a harmadik játékrész, a vendégek pedig további eggyel növelték az előnyüket. A záró etapban az Eger már sajnos nem tudta ledolgozni hátrányát, így a 16-10-re diadalmaskodó Kirisi jutott be a fináléba, az Eger a bronzért csatázik majd.

A másik döntős a magyar válogatott Szűcs Gabriellát is a soraiban tudó Sbadell lesz, a spanyol együttes a görög Vuliagmenit győzte le nagy csatában 9-8-ra. Szűcs két góllal vette ki a részét a sikerből.

Eredmények – Bajnokok Kupája, elődöntők

Kirisi (orosz) – ZF-Eger 16-10 (5-1, 2-2, 5-4, 4-3)
A magyar góldobók: Czigány 4, Antal, Keszthelyi 2-2, Veréb, Somhegyi 1-1

Sabadell (spanyol)-Vuliagmeni (görög) 9-8 (2-2, 4-3, 2-1, 1-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik