Sport

Remek magyar kezdés a cselgáncs-Eb-n

karakas-hedvig(3)(960x640).jpg (karakas hedvig, )
karakas-hedvig(3)(960x640).jpg (karakas hedvig, )

Karakas Hedvig és Maros Barbara is kettőt nyert már az Arénában.


Kattintson a képre a galériáért.
Fotó: MTI

Elkezdődött a dzsúdó-Eb a Papp László Sportarénában, nem is akárhogyan.

A nők legkisebb súlycsoportjában, 48 kilóban Erdélyi Lilla a lengyel Ewa Koniecznyvel szemben búcsúzott, Csernoviczki Éva erőnyerő volt az első körben, ő először az orosz Kuznyecovával vívott, és egy percig sem voltak a tatamin, a magyar olimpiai bronzérmes iponnal győzött.

52 kilóban nagy meglepetésre Maros Barbara először a német Cobant, majd az olimpiai bronzérmes francia Gnetót verte, és már a 8 között van. Az orosz Kuziutina ellen juthatott volna be a négy közé, de kikapott tőle, így a vigaszágon folytathatja tovább a versenyt.

57 kilóban Karakas Hedvigben bízhatunk. A sérülése után felépült klasszis először a svájci Csatarit, majd a román Ohai-t verte meg. A négy közé jutásért a francia Pavia volt az ellenfele, de kikapott tőle, így a vigaszágon folytathatja.

A súlycsoport másik magyarja, Szabó Katinka az első körben kiesett svájci ellenfelével szemben.

A férfiak 66 kilós súlycsoportjában Gorjánácz Zsolt lépett először tatamira, kikapott a francia Dmitri Dragintól. Nem úgy a súlycsoport másik magyarja, Zámbori Bence, aki legyőzte világ- és Európa-bajnok ellenfelét, az ukrán Georgiy Zantaraiát. A folytatásban a lengyel Grzegorz Lewinski volt az ellenfele, őt is megverte, így a 8 közé jutott.

Négyen éremért mennek

A délelőtti selejtezőkből Csernoviczki Éva az elődöntőig jutott, míg Karakas Hevig és Maros Barbara a vigaszágra került. Rajtuk kívül Zámbori Bencéért szoríthatunk még, a 66 kilós dzsúdós is a bronzért száll majd csatába.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik